Eis Jasper S. wordt morgen bekend gemaakt

De rechtszaak van de verdachte van de verkrachting en de moord op Marianne Vaatstra, Jasper S. ging vandaag van start. Jasper S. legde hierbij een volledige bekentenis af. Hij verklaarde in een opwelling haar te hebben verkracht, te hebben gewurgd en de keel door te hebben gesneden. Hij zweeg de volgende dertien jaar om zijn gezin te beschermen. Toen het besluit viel dat er een DNA-verwantschapsonderzoek gehouden zou worden in de omgeving van Veenklooster wist hij dat hij daaruit gevonden zou worden. 

DNA-verwantschapsonderzoek

Uit het DNA-verwantschapsonderzoek kwam een match van 100%. Jasper S. werd in de avond van zondag 18 november opgepakt op zijn erf van de boerderij in Oudwoude waar hij woonde. Op 6 december werd het nieuws bekend gemaakt dat hij een volledige bekentenis had afgelegd. Hier week hij vandaag niet vanaf.

Nabestaanden

Na de behandeling van de feiten kwamen familieleden van Marianne Vaatstra aan het woord over hoe zij de periode tijdens en na de moord op hun dochter en zusje ervaren hadden. Zo vertelde de vader van Marianne dat hij vaak zwetend wakker wordt, en vertelde een van de zussen hoe het haar gezinsleven beïnvloed had.

Tweede dag

Voor de rechtszaak stonden twee dagen gepland. Morgen wordt er verder gegaan met de zaak waarbij deskundigen aan bod komen en de eis bekend wordt gemaakt.

Volg Friesland.blog.nl ook op Twitter en Facebook

Lees ook:Rechtszaak Jasper S. in volle gang
Lees ook:Jasper S. legt volledige bekentenis af
Lees ook:Eis Jasper S. 20 jaar cel
Lees ook:18.00 uur persconferentie zaak Vaatstra
Lees ook:Jasper S. wordt voorgeleid aan de rechter commissaris

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>