Kerk der Friezen in Rome krijgt Statenbijbel van gemeente Echternerbrug-Oosterzee

In Rome is er een Nederlands kerkgenootschap met de naam ‘Kerk der Friezen’. Binnenkort ontvangt deze gemeenschap een antieke Statenbijbel van de Friese kerkgemeenschap Echternerbrug-Oosterzee. In 1998 kreeg het kerkgenootschap al eerder een antieke Statenbijbel; deze werd onlangs teruggevorderd door de schenkers van de Bijbel.

Statenbijbel uit 1657

De kerk had in 1998 een Statenbijbel gekregen van een Nederlandse familie. Deze Bijbel kwam uit het jaar 1657. Een lid van de gemeente Echternerbrug-Oosterzee was een tijdje geleden op bezoek bij de Kerk der Friezen en hoorde het sneue verhaal over dat de Bijbel teruggevorderd was door de familie die in 1998 de Bijbel aan de kerk schonk.

Bijbel overhandigen aan Kerk der Friezen

Het kerklid kwam terug van haar pelgrimsreis door Rome en stelde aan haar eigen kerk voor de kerkgemeenschap in Rome een ‘nieuwe’ antieke Bijbel te schenken. De kerkenraad stemde in het met voorstel. Momenteel wordt er nagedacht over een ludieke manier om de Bijbel te overhandigen aan de Kerk der Friezen.

Volg Friesland.blog.nl ook op Twitter!

Lees ook:Veel belangstelling open dag verbouwde Kruiskerk Burgum
Lees ook:Friese taal een straf van God?
Lees ook:Gereformeerde kerk Rinsumageest wordt Bed & Breakfast
Lees ook:Beeldje van Jezus gestolen uit kerststal Dokkum
Lees ook:Friese vlag op voorpagina Italiaanse krant na rellen Feyenoord-fans

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>