Lippenhuizen op de bres voor Piter Kerk

De Sint Piter Kerk in Lippenhuizen moet voor maar liefst 5 ton verbouwd worden. Niet bepaald een bedrag wat de kerkenraad nog in een laatje had liggen. Ook omdat de PKN-gemeente te kampen heeft met krimp van de gemeente zetten zij in op de hulp van het gehele dorp.

Sociale functie voor het kerkgebouw

Het dorp Lippenhuizen zal in het vervolg gebruik mogen maken van het kerkgebouw. Verenigingen kunnen gebruik maken van het kerkgebouw voor vergaderingen, en ook voor sociaal-culturele activiteiten wordt het kerkgebouw opengesteld. De naam van de kerk is daarom ook veranderd in Piter Tsjerke. In de kerk worden weinig diensten meer gegeven.

Sterk voor de Piterkerk

De kerk is nu in actie om het benodigde geldbedrag bijeen te krijgen. Gisteren was de aftrap van de actie ‘Sterk voor de Piterkerk’ waarbij er optredens waren van troubadour Adri de Boer, het kerkkoor Wûnderlik en Gitta Lichthart.

Volg Friesland.blog.nl ook op Twitter!

Lees ook:Gereformeerde kerk Rinsumageest wordt Bed & Breakfast
Lees ook:PKN wil leegstaande kerken redden
Lees ook:Piter Wilkens op 30 maart in Kloosterkapel
Lees ook:Crowdfunding voor kattencafé Poespas in Leeuwarden
Lees ook:Iris Kroes komt met eigen kerst-cd: Christmas Feelings

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>