Tweetaligheid bij peuters onderzocht

Jelske Dijkstra uit Leeuwarden heeft onderzocht wat voor invloed tweetaligheid bij peuters heeft. Eerder werd dit in Friesland wel onderzocht bij basisschoolleerlingen, maar nooit eerder bij kinderen van deze leeftijd. Dijkstra komt tot de conclusie dat tweetaligheid bij jonge kinderen niet ten koste gaat van het Nederlands. Ouders hoeven niet bang te zijn dat hun kind een taalachterstand oploopt wanneer zij hun kind in het Fries opvoeden. Voor het onderzoek testte Dijkstra in totaal 91 peuters, waarbij ze zo’n 1000 metingen deed.

Volg Friesland.blog.nl ook op Twitter en Facebook!

Lees ook:Het Fries vijfde minderheidstaal op Twitter
Lees ook:Jongeren uit de Wâlden whatsappen het meest in het Fries
Lees ook:Zoontje van Doutzen praat mix van Fries-Nederland-Engels
Lees ook:FNP verbaasd over het niet verstaan van Fries bij meldkamer
Lees ook:Enorm onderzoek naar taal in Friesland in 2018

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>