Bezoektip: Activiteitenboerderij de Wartenster in Warten

Twee weken geleden maakte ik op uitnodiging van Beleef Friesland en Cherry Picker een reisje door de provincie met als thema: Beleef Friesland: water en méér! Tijdens deze reis wilde Beleef Friesland laten zien wat Friesland zoal te bieden heeft, op het gebied van watersport, maar ook wat er in de watersportgebieden nog meer te beleven valt. Friesland.blog.nlverzamelde tien tips voor jou over wat er te doen valt in deze provincie die deze weken online komen. Deel 9: Activiteitenboerderij de Wartenster.

In Warten staat de activiteitenboerderij De Wartenster. In deze boerderij boerde de familie Nauta tot voor kort nog zelf, maar door de jaren heen ontplooiden ze meer en meer activiteiten die te maken hebben met recreatie en zo werd de keuze op den duur gemaakt om te stoppen met het boerenbedrijf en te focussen op hun andere activiteiten. Op de boerderij wordt tegenwoordig kaas en overige streekproducten zoals likeur, compote en mosterd gemaakt. De grondstoffen hiervoor komen zoveel mogelijk uit eigen omgeving en de producten worden gemaakt zonder toevoegingen.


In de boerderij is het ook mogelijk om workshops kaasmaken te volgen. Naast de activiteiten rondom de streekproducten is er in de boerderij van alles te doen. Zo is er een indoor paintballcentrum, kun je er handboogschieten, zijn er allerlei boerenspelen te doen of kun je er met de hele familie gezellig uit eten.


Volg Friesland.blog.nl ook op Twitter en Facebook

Lees ook:Doetip: Ga eens Stand Up Paddlen in Sneek
Lees ook:Doetip: Overnachten in een scheepshuisje in Terherne
Lees ook:Bezoektip: Volg een kookworkshop bij Lokaal 55 in Sneek
Lees ook:Doetip: Verken de Alde Feanen per sloep
Lees ook:Alle tips Beleef Friesland Water en méér op een rijtje

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>