Review: Optimel Yoghurt Griekse Stijl

Wanneer producten afkomstig zijn van Friesland Campina dan hebben deze ergens een beetje Friese roots. Een klein geschiedenislesje: Friesland Campina is ontstaan uit een fusie tussen Friesland Foods en Campina in 2008. Friesland Foods was een coöperatief zuivelbedrijf, dat ooit in 1879 van start ging. Tot zover de geschiedenisles.

Tegenwoordig is Friesland Campina een enorm internationaal bedrijf, met een aantal zeer bekende namen. Denk aan Milner Kaas, Dubbel Frisss, Friesche Vlag en Appelsientje. Ook Optimel is een onderdeel van Friesland Campina.

Voor deze blog mocht ik een aantal verschillende smaken Yoghurt Griekse Stijl van Optimel testen. Ik werd blij verrast met een pakket met niet alleen een flink aantal toetjes, maar ook vrolijke schaaltjes en lepeltjes.

Ik Googlede een aantal recepten en kwam terecht op de website Bettyskitchen.nl. Ook zij had een pakket met toetjes ontvangen en had van de Yoghurt Griekse Stijl Framboos een yoghurttaart gemaakt. Ik paste het recept aan naar eigen smaak, vereenvoudigde het hier en daar, en voilà, een heerlijke yoghurttaart!

  • 200 gram biscuits (ik gebruikte de Maria’s van Verkade)
  • 150 gram boter
  • 6 gelatine blaadjes,
  • 200 ml slagroom, opgeklopt,
  • 450 gram Optimel Griekse yoghurt met framboos,
  • Springvorm  met doorsnede 24 cm, bekleed met bakpapier (op de bodem)

Mijn oordeel over de Optimel Yoghurt Griekse Stijl Framboos? Ik vind het heerlijke toetjes, alleen iets te groot voor één persoon. Je kunt deze met gemak delen. Verwerkt in de taart geeft het een heerlijke fruitige smaak. De yoghurt bevat 0% vet en er is geen suiker toegevoegd en dat valt alleen maar aan te moedigen. Naast de Optimel Yoghurt Griekse Stijl Framboos zijn er ook nog de smaken kers en perzik. Voor een beker van 450 gram is de prijs in de supermarkt vanaf 1,59 euro.

Volg Friesland.blog.nl ook op Twitter en Facebook!

Dit artikel is tot stand gekomen met producten die zijn gekregen. 

Lees ook:Review: Wadden Schoon Duindoorn Handcrème
Lees ook:Muzikale kazen te koop in Gaastmeer en Workum
Lees ook:Brassbands door de straten tijdens laatste repetities
Lees ook:Productreview: Hindelooper Ruitjesdrop
Lees ook:Meeste regionale nieuwssites in Friesland

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>