Rinsma Fashion stopt met verkopen bont

Rinsma Fashion in Gorredijk, wellicht de bekendste modewinkel in Friesland, stopt met het verkopen van kleding waarin bont is verwerkt. Hiertoe hebben zij besloten nadat zij op de ‘Te Bontlijst’ van de actiegroep Bont voor Dieren waren komen te staan. De actiegroep roept op winkels te boycotten die op deze zwarte lijst staan. Eigenaar Gert Jan Rinsma van Rinsma Fashion liet aan de Leeuwarder Courant weten met dit besluit zijn hart te laten spreken: ‘We staken de bontverkoop voor de dieren en uit respect voor mensen die tegen bont zijn.’ Rinsma Fashion is niet de eerste kledingzaak die stopt met de verkoop van bont nadat zij op de zwarte lijst waren komen te staan. Ook Perry Sport en The Sting stopten onlangs al met de verkoop van bont.

Volg Friesland.blog.nl ook op Twitter en Facebook

 

Lees ook:Rinsma Fashion in actie voor Nepal
Lees ook:De Heeren van Rinsma opent vandaag in Gorredijk de deuren
Lees ook:Steenrijke Rus koopt Rinsma State in Driesum
Lees ook:Gerrie Dantuma moet battlen tegen Wudstik in halve finale The Voice of Holland
Lees ook:Dieren komen om bij brand dierenopvang Norma’s Universum in Ferwert

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>