Slachtemarathon live te volgen op Omrop Fryslân

Het is aftellen naar de vijfde editie van de Slachtemarathon op zaterdag 4 juni. Deze bijzondere marathon zal de hele dag live te volgen zijn op Omrop Fryslân. Van de start van de hardlopers tot de finish van de laatste wandelaars, alles wordt in beeld gebracht. Omrop Fryslân doet verslag van de 42 km lange hardloopwedstrijd en wandeltocht, volgt bijzondere deelnemers en heeft volop aandacht voor de omgeving waarin het evenement plaatsvindt.

In de vier dagen voorafgaand aan de Slachtemarathon loopt Miranda Werkman de route. Zij zoekt dan antwoord op vragen als: Hoe gaat het met de laatste voorbereidingen? Hoe beleven de dorpen het evenement? In het televisieprogramma Bynt doet zij verslag van die tocht. Dat is allemaal van maandag 30 tot en met donderdag 2 juni om 17.20 uur te zien op Omrop Fryslân Televisie.

Op de radio is de tocht te volgen vanaf 6.00 uur tot 18.00 uur. Ook op Omropfryslan.nl/slachte zullen de hele dag livestreams te zien zijn, en kunnen thuisblijvers via een liveblog op de hoogte blijven. Succeswensen kunnen via de sms doorgegeven worden. Deze komen dan overdag in beeld. Het telefoonnummer daarvoor is 06 204 991 99.

‘s Ochtends volgt verslaggever Koos Wieling de wedstrijd op een motor en is Miranda Werkman te volgen in haar Slachte-tocht. Centrale plek voor Omrop Fryslân is het tweede Oaseplek bij het dorp Baard. Van 12.00 tot 16.00 uur komt daar de livestream vandaan en bekijkt presentator Roelof Lousma hoe het met de deelnemers gaat. Na 16.00 uur komen de beelden live vanaf de finishplek waar de wandelaars feestelijk worden binnengehaald. Vanaf 18.15 uur is er een speciaal programma op Omrop Fryslân Televisie te zien, gepresenteerd door Karen Bies, waarin de dag wordt samengevat.

Slachtemarathon 4 juni 2016
Radio: van 06.00 tot 18.00 uur
Televisie: vanaf 12.00 uur met een speciaal programma om 18.15 uur dat daarna elk uur wordt herhaald
Online: alles over de Slachte, de liveblog, livestreams en de ontwikkelingen van de dag zijn te vinden op Omropfryslan.nl/slachte en op de Omrop-app.

Lees ook:Fietselfstedentocht Pinkstermaandag te volgen via Omrop Fryslân
Lees ook:Fietselfstedentocht te volgen via tv, radio, web en app
Lees ook:Fries Museum en Omrop Fryslân op zoek naar talentvolle kunstenaars
Lees ook:Bezoek koninklijk paar te volgen via de Omrop
Lees ook:Groots loopevenement: Slachtemarathon op 4 juni 2016

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>