Vangrail presenteert nieuw album in poppodium Neushoorn

Het heeft een tijdje geduurd – enkele jaren zelfs – maar aankomende vrijdag 22 april zal de populaire band Vangrail eindelijk hun nieuwe album ‘Laat De Muziek Aan’ presenteren. In poppodium Neushoorn laat de vijfkoppige band horen dat hun muziek een stuk volwassener is geworden. Diep en luchtig tegelijk, maar ook hard en opzwepend. De presentatie is gratis bij te wonen.

Songwriters

‘Laat De Muziek Aan’ bevat 18 nummers. De muziek van de meeste songs is geschreven door frontman Raynaud Ritsma in samenwerking met producer Edwin de Groot. Teksten kwamen onder andere van Raynaud in samenwerking met Han Kooreneef, bekend van zijn werk met bijvoorbeeld Di-Rect, Paul de Leeuw en Guus Meeuwis. Ook drummer en schrijver Ton Dijkman bekend van onder andere Marco Borsato, Steve Lukather (Toto) en Thé Lau schreef een aantal songs samen met Raynaud. Daarnaast zijn er bijdragen van Jan Tekstra, die werkte met Herman Brood en Marco Borsato. Eén van de door hem geschreven songs, ‘Naar de Zee’, is op 21 maart van dit jaar als single uitgebracht.

150 shows per jaar

In 2015 won Vangrail de award Populairste Band van Nederland. In hetzelfde jaar werden ze onderscheiden voor de single ‘Ik Mis Je’, welke op het aankomende album staat. Sinds 2007 speelt de band tussen de 100 en 150 shows per jaar door heel Nederland, en soms daarbuiten. Als verlengstuk van het eigen werk speelt de band covers op een eigenzinnige en aanstekelijke wijze.
De deuren van Neushoorn gaat open om 20.00 uur voor de albumpresentatie.

Volg Friesland.blog.nl ook op TwitterFacebook en Instagram!

Leeuwarden – Fryslân is in 2018 Culturele Hoofdstad van Europa! Wil je je bedrijf in de kijker spelen voor het publiek van Leeuwarden – Fryslân 2018? Kijk dan op Leeuwarden2018.nl.

Lees ook:Voor wie het gemist heeft: Yuko Yuko bij DWDD
Lees ook:Neushoorn gespot bij Dokkum, maar wat doet ‘ie daar?
Lees ook:Will and the People komt naar Leeuwarden
Lees ook:Powerfolkband Scrum in Theater de Koornbeurs Franeker
Lees ook:Iris Kroes doet open sollicitatie voor deelname Songfestival 2016

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>