Win gratis toegang voor 2015Festival IJlst met o.a. Dotan en Douwe Bob

Met nog drie weken te gaan zijn de vrijwilligers van het 201Festival in IJlst druk bezig met de laatste puntjes op de I. Het 2015Festival in IJlst is een bijzonder festival waar niet alleen ruimte is voor muziek van onder andere Douwe Bob en Dotan, maar ook, of zelfs vooral, een festival dat aandacht vraagt voor de Millenniumdoelen. Het festival dat aandacht vraagt voor de Millenniumdoelen wordt dit jaar voor de laatste keer georganiseerd. In totaal is het festival in IJlst elf jaar lang georganiseerd. Wil je bij dit bijzondere festival aanwezig zijn? Lees dan snel verder hoe je kans maakt op kaarten!

Vrijwilligers zetten zich in voor wereld zonder honger

Al elf jaar zet een grote groep vrijwilligers uit IJlst zich in voor het 2015Festival. Dit jaar werken er nog meer mensen aan het festival mee, om van de laatste editie een groots succes te maken. Josephine Ikink is één van deze vrijwilligers.

‘In 2005 startte ik het Millenniumnetwerk Fryslân toen ik door de Millenniumdoelen bekend werd met The Hunger Project (THP). Voor mij was het organiseren van het 2015FESTIVAL het antwoord op mijn al lang bestaande vraag hoe ik zelf een bijdrage kon leveren aan bijvoorbeeld het onnodig sterven van kinderen door honger of de steek van een malariamug. Als moeder lijkt me dat het ergste wat je kan overkomen. Daarom genereren we met het 2015FESTIVAL aandacht voor de Millenniumdoelen. De gehele opbrengst gaat naar The Hunger Project. Wij bieden een tegenwicht voor het vaak slechte nieuws in de media. Ik ben ervan overtuigd dat mensen harder gaan lopen als iets zin heeft en anders afhaken. Dat ze zich inspannen voor de toekomstige doelen tot 2030 als ze weten wat een enorm effect het heeft om samen voor een betere wereld te zorgen.’

Foto: Erikjan Koopmans

Muzikaal en cultureel programma

Met de bevestiging van de Malinese band Terakraft en het Surinaamse Combinatie XVI is de line-up van het 2015Festival compleet. Eerder al werden Dotan, Douwe Bob, Nynke Laverman, Danny Vera, Spinvis, de cabaretiers Pieter Derks en Dolf Jansen bevestigd. Eregast van het festival is minister Ploumen. Het radioprogramma Spijkers met Koppen van Radio 2 zend 5 september live uit vanaf het festival.

Huiskamers open voor gesprekken

Op verschillende plaatsen in IJlst stellen gastvrije IJlstenaren hun huiskamers open voor gesprekken met de landendirecteuren van The Hunger Project. Er komen landendirecteuren uit onder andere Mexico, Ethiopië en Bangladesh naar IJlst om met Nederlandse experts in gesprek te gaan over honger.  

Voorverkoop 2015Festival + win gratis toegang

Tickets in de reguliere voorverkoop kosten €10, aan de poort betaal je €15. Kinderen tot 12 jaar kunnen gratis naar binnen. Tickets zijn verkrijgbaar via www.2015Festival.nl of bij een Primera-winkel in Nederland.

Wil jij ook bij het 2015Festival aanwezig zijn? Dan heb ik goed nieuws, want ik mag kaartjes weggeven voor het festival! Wat je daarvoor moet doen? Vul onderstaand formulier in. Voor een extra winkans volg je ook @Frieslandblognl op Twitter! Met de winnaars wordt contact opgenomen. Je hebt tot en met 22 augustus de tijd om te reageren!


Volg Friesland.blog.nl ook op Twitter en Facebook!

Lees ook:Dotan, Douwe Bob en minister Lilianne Ploumen op 2015FESTIVAL IJlst
Lees ook:2015 Festival in teken van eerlijke handel
Lees ook:Iris Kroes laat zich vrijwillig opsluiten
Lees ook:Welcome to the Village-festival morgen van start
Lees ook:Welcome to the village-festival verbouwt groente voor het festival

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>