Eén van Frieslands mooiste sportevenementen: de PC in Franeker

Eén van Frieslands mooiste sportieve evenementen staat voor morgen, woensdag 29 juli, op het programma: de PC op It Sjûkelân in Franeker. De PC is de grootste kaatsklassieker in Nederland, waar jaarlijks tienduizend mensen op af komen en wat vaak al ver van tevoren uitverkocht of bijna uitverkocht is. De PC is een oud sportevenement; het evenement bestaat inmiddels al 162 jaar. De PC is niet alleen een sportief evenement, maar ook een evenement met een hoop tradities. Zo worden de winnaars van vorig jaar in een koets door het centrum van Franeker gereden naar het sportterrein, en worden de winnaars van 50 jaar geleden ook nog eens in het zonnetje gezet.

De PC begint elk jaar om half tien ‘s ochtends. De eindtijd is afhankelijk van het verloop van de partijen, maar de finale begint meestal rond de klok van vijf uur ‘s middags. Meteen na afloop vindt de prijsuitreiking plaats.

Kaatsen is een sport die voor een leek moeilijk te volgen is. Wie nog snel voor morgen de spelregels wil begrijpen doet er slim aan het onderstaande filmpje te bekijken.

Volg Friesland.blog.nl ook op Twitter en Facebook!

Lees ook:Uittip 30 juli: PC Franeker
Lees ook:5 leuke evenementen in Friesland deze zomer
Lees ook:Bijeenkomsten voor inwoners Zwaagwesteinde en Oudwoude
Lees ook:SUP-elfstedentocht gaat morgen van start
Lees ook:Ere Zij God speelt jubileumconcert met Die Twa

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>