Centrum van Dokkum wordt showroom met historische vervoersmiddelen

Gek op oldtimers? Dan ga je op 11 juli naar het centrum van Dokkum voor de allereerste Pronkjedei. De naam van het evenement zegt het al; de Pronkjedei is een dag waarop je je ‘pronkje’ kan laten zien aan een groot publiek. Het centrum van Dokkum verandert voor één dag in een showroom vol historische vervoersmiddelen. Allerlei vormen van vervoer zijn daarbij aanwezig, of het nou gaat om tractoren, auto’s, motoren of zelfs sleepboten.

Draaiorgelfestival Dokkum

Tijdens het evenement is er niet alleen maar aandacht voor de oude vervoersmiddelen, maar ook voor muziek. Zo zal het Dokkumer shantykoor ‘De Admiraliteitssjongers’ op gaan treden en zijn er verschillende draaiorgels te beluisteren in het centrum. Tegelijkertijd met Pronkjedei valt namelijk het Draaiorgelfestival Dokkum plaats. Dit festival start al op vrijdag 10 juli om 13.00 uur. Bijzonder aan dit festival is de aanwezigheid van draaiorgelspelers uit Duitsland en Engeland, maar ook de komst van het grootste straatorgel dan ook gebouwd is.

Ondernemers Vereniging Dokkum

De Pronkjedei wordt georganiseerd door de Ondernemers Vereniging Dokkum, in samenwerking met de Auto Veteranen Club ‘De Fryske Wâlden’, de Oude Tractoren en Motoren-vereniging, de vereniging ‘De Motorsleepboot en de jubilerende Stichting Friese Draaiorgelvrienden.

Volg Friesland.blog.nl ook op Twitter en Facebook!

Lees ook:Driezum/Wâlterswâld staat weer met een leger vrijwilligers klaar voor Paardendagen
Lees ook:Bizar hotel: Zandhotel in Sneek
Lees ook:Tweedaags Beachfestival Vlieland Groet goede reden voor dagje uit
Lees ook:Welcome to the Village-festival morgen van start
Lees ook:Eén van Frieslands mooiste sportevenementen: de PC in Franeker

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>