Vandaag vijfde Open Nederlandse Kampioenschappen Eiwerpen in Bolsward

Voor de vijfde keer wordt er in Friesland vandaag de Open Nederlandse Kampioenschappen Eiwerpen georganiseerd. Eerder werd dit festijn altijd in Makkum gehouden, dit keer is er gekozen voor de Bargefenne in Bolsward. Voorgaande jaren kwamen er honderden deelnemers en meer dan duizend belangstellenden naar het spektakel, en daar hoopt de organisatie ook dit jaar op.

Verschillende disciplines

Tijdens de Open Nederlandse Kampioenschappen Eiwerpen worden er verschillende disciplines gespeeld. Het doelwerpen voor de jeugd tot 12 jaar is hierbij een terugkomende discipline. Een persoon wordt hierbij aan de ouderwetse schandpaal geplaatst waarna de jeugd met eieren op deze persoon mag gooien. Ook staat het Ei-stafette en Russisch Ei-roulette op het programma. Het ver-werpen is op deze dag het belangrijkste onderdeel van het open NK.

Wereldkampioenen onder de deelnemers

Wereldkampioenen 2011 en 2012 Andries Smink en Hillebrand Visser zullen vandaag ook meedoen aan het evenement. Smink is samen met zijn broer Bauke Jetze houder van het officiële wereldrecord afstandwerpen met maar liefst 76,27 meter.

Eieren afgekeurd voor consumptie 

Voor wie denkt dat het Open NK Eiwerpen maar een dag is ter vermaak van de gasten heeft het helemaal mis. Er wordt gespeeld volgens de heuse regels van de World Egg Throwing Federation, die actief is in maar liefst 35 landen. Het is daarnaast goed om te weten dat alle eieren waarmee wordt gespeeld afgekeurd zijn voor consumptie.

Nog zin om langs te komen om het ei-spektakel te aanschouwen? Het Open NK Eiwerpen begint om 13.00 uur aan de Bargefenne.

Volg Friesland.blog.nl ook op Twitter en Facebook!

Lees ook:Het ‘aaisykjen’ is begonnen
Lees ook:Uittip t/m 10 augustus: Open Stal Oldeberkoop
Lees ook:Nog nooit zo weinig kievitseieren
Lees ook:Toestemming voor ‘ljipaaisykjen’ in Friesland
Lees ook:Goed ljipaaiseizoen, al 4932 eieren geraapt

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>