‘Reis rond de wereld’ thema van Zandsculpturen Festival Sneek

Bron: Zandsculpturenfriesland.nl

Aankomende zaterdag 13 juni barst het Zandsculpturen Festival los – al laten we hopen dat we dat ‘losbarsten’ niet te letterlijk hoeven te nemen – in Sneek. Het thema voor het festival is dit jaar ‘Een reis rond de wereld’ en laat werken zien van tot wel acht meter hoog, gemaakt door professionele kunstenaars uit binnen- en buitenland. Het thema spreekt voor zich; wildlife van Afrika tot Europese architectuur en Aziatische tempels. Voor het festival is de afgelopen twee weken hard gewerkt met ruim 800.000 kilo zand.

Interactieve tentoonstelling

Wie denkt alleen maar een tentoonstelling te bezoeken heeft het mis. Er is van alles te beleven. Workshops, live demonstraties, een zandbak voor de kinderen en uiteraard is er de mogelijkheid om bij het Zandpaviljoen te genieten van een hapje en een drankje. Ook worden er op verschillende momenten speciale evenementen georganiseerd. Kijk daarvoor in de online agenda. Het festival vindt plaats op het Parkeerterrein aan de Oppenhuizerweg (voormalig Flexaterrein) aan de rand van het centrum van Sneek. Het festival is tot en met 20 september dagelijks te bezoeken van 10.00 tot 18.00 uur. De toegangsprijzen zijn zeer gunstig; volwassenen betalen 4,50, kinderen (3-15) betalen 3 euro, studenten en 65-plussers 4 euro en voor twee volwassenen en twee kinderen is er een gezinstarief van 12,50. Kinderen onder de drie jaar mogen gratis naar binnen.

Volg Friesland.blog.nl ook op Twitter en Facebook!

Lees ook:Uittip zaterdag 31 mei: Tryn’s Rock in Gytsjerk
Lees ook:Halve finale wordt vertoond op Oldehoofsterkerkhof
Lees ook:Imaginarium Festival beleeft debuut op park Vijversburg Tytsjerk
Lees ook:Programma Festival 316
Lees ook:Vlieland wil meer toeristen naar het eiland krijgen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>