Expedia Pioneer Daisy over haar ervaringen met Friesland

Afgelopen zomer ging Expedia op zoek naar iemand die een jaar lang door Nederland wilde reizen en daarvan verslag wilde doen. In totaal meldden zich meer dan 200 personen aan voor de rol in Nederland. Uit al deze kandidaten is Daisy Scholte gekozen als Pioneer voor Nederland (er zijn nog vijf landen met een eigen Pioneer) en blogt ze nu al een half jaar over allerlei activiteiten, festivals, evenementen, attracties, de rijke historie van Nederland en meer over wat Nederland allemaal te bieden heeft. Daisy inspireert zo Nederlanders om ons eigen land te ontdekken. Ze maakt daarbij gebruik van social media en gaat graag de interactie aan om tips te ontvangen over wat ze kan ondernemen. Voor haar reis door Nederland kwam ze inmiddels een paar keer in Friesland. Friesland.blog.nl voelde Daisy aan de tand over hoe ze dat heeft ervaren.

Je bent inmiddels al een tijdje ‘op reis’ door Nederland. Hiervoor ben je ook al een aantal keren in Friesland geweest. Was je voordat je met het Expedia-avontuur begon al eens in Friesland geweest?

Jazeker. Ik heb van 2006 t/m 2009 in Leeuwarden gestudeerd. Daar ging ik met mooi weer lekker naar het Harlinger strand. Of toeren door het platteland. Ik heb een keer een boerderijtocht gedaan, langs oude Friese boerderijen.

Hoe was je beeld van Friesland voordat je hier terechtkwam? Is dat inmiddels veranderd?

Mijn beeld was goed en dat is het nog steeds. Het is een prachtige provincie met een diepgewortelde, eigen cultuur. De Friezen zijn trots op hun roots en dat vind ik mooi. Dat gevoel hebben we niet zo sterk meer in de Randstad, waar ik vandaan kom.

Je deed mee aan het WK Klunen in Grou. Hoe heb je dat ervaren en zou je je vrienden aanraden hier komende jaren aan mee te doen?

Dat was hilarisch! Wat een gekte! In de ogen van de Randstad’ers hebben de Friezen wel eens de neiging een beetje stug te zijn. Daar hebben ze bij het WK Klunen wel flink het tegendeel bewezen. Het is een geweldig evenement. Volgens mij was ik de enige deelnemer die van zo ver is gekomen om mee te doen. Jammer, want dit is voor iedereen leuk. Hopelijk heb ik mijn volgers geïnspireerd volgend jaar ook mee te klunen.

Je werd aangenaam verrast door natuurgebied De Alde Feanen bij Earnewâld. Volgens jou een onontdekt pareltje waar zelfs veel Friezen amper het bestaan van afweten. Als je vijf woorden mag gebruiken om dit natuurgebied te verkopen aan de toerist, welke zou je dan kiezen?

Natuur, water, ontspannen, buitenlucht, weiland.

Je bent nog niet in Leeuwarden geweest, en dat terwijl Leeuwarden dit jaar Culinaire Hoofdstad is en in 2018 Culturele Hoofdstad. Ga je daar nog naartoe?

Natuurlijk ga ik nog naar Leeuwarden. Hopelijk krijg ik mijn oude studiegenootjes zover om met me mee te gaan. Doen we een reünie in ons oude studiestadje. Overdag slenteren door de stad. Misschien is er wel markt en kopen we sûkerbôle. Daarna een hapje eten in mijn favoriete tapasbar Las Tapas, of de Lachende Koe. En voor we de Doelesteeg weer ouderwets onveilig maken, gaan we natuurlijk eerst een biertje drinken in onze stamkroeg De Dikke van Dalen! Goeie tijd was dat!

Er valt nog veel voor je te ontdekken in Friesland. Wat staat er absoluut nog op je verlanglijstje wat je tijdens deze 365 dagen wilt ontdekken in Friesland?

Ik wil nog heel graag de Elfstedentocht fietsen. En natuurlijk naar de Sneekweek. Maar er is vast nog veel meer te ontdekken, wat ik nu zo snel niet weet. Dus tips zijn altijd welkom! Die kun je sturen via Twitter naar @DaisyPioneer, via Facebook of in een mailtje naar [email protected]

Je moet kiezen: 5 dagen naar een tropische bestemming of drie weken op vakantie in Friesland. Wat wordt het?

Ik ben net twee dagen terug van een tropische bestemming. Dus kom maar op met die vakantie in Friesland!

Volg Friesland.blog.nl ook op Twitter en Facebook! 

Lees ook:Expedia Pioneer tipt Friesland als één van de leukste reisbestemmingen in Nederland
Lees ook:Vlaggen Admiraliteitsdagen Dokkum uitverkocht
Lees ook:Meer Friezen met geslachtsziektes
Lees ook:Friezen versturen het minst vaak online een wenskaart
Lees ook:Iris Kroes doet open sollicitatie voor deelname Songfestival 2016

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>