Kwalificeer je voor het Groot Fries Dictee 2015

De Afûk, Cedin Expertisecentrum meertaligheid, Omrop Fryslân en de Fryske Akademy hebben opnieuw de handen ineengeslagen voor het Grut Frysk Diktee op dinsdag 19 mei in de Statenzaal van het Provinciehuis in Leeuwarden. Vanaf dit jaar wordt het dictee ieder jaar gehouden, eerder was dat één keer per twee jaar. Voor wie graag mee wil doen aan dit dictee kan zich daarvoor kwalificeren door fouten uit een kwalificatiedictee te halen en op te sturen naar de Fryske Akademy. De 35 beste deelnemers worden uitgenodigd om mee te doen aan de finale op 19 mei. Aanmelden kan tot 19 april. Ferdinand de Jong, schrijver van spannende boeken, heeft het dictee geschreven. Omrop Fryslân zendt het dictee uit op woensdag 20 mei.

Kijk voor meer informatie en het kwalificatiedictee op de website van de Fryske Akademy.

Volg Friesland.blog.nl ook op Twitter en Facebook! 

Lees ook:Fedde Dijkstra winnaar van Grut Frysk Diktee
Lees ook:Winnaar Grut Frysk Diktee 2015 afkomstig uit Groningen
Lees ook:Fries Museum en Omrop Fryslân op zoek naar talentvolle kunstenaars
Lees ook:Medewerkers Omrop Fryslân organiseren ‘Dei fan it Fryske wurd’
Lees ook:50.000 euro voor Gysbert Japicxhûs in Bolsward voor herdenkingsjaar

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>