Samenloop voor Hoop Dongeradeel zoekt deelnemers voor 12 en 13 juni

Al enige tijd is een groep enthousiaste vrijwilligers in de gemeente Dongeradeel bezig met de voorbereidingen voor de Samenloop voor Hoop die voor het eerst in Dokkum gaat plaatsvinden. Op 12 en 13 juni zullen wandelteams vierentwintig uur lang wandelen op het sportterrein aan de Harddraversdijk. Zij laten zich sponsoren door vrienden en familie om geld in te zamelen voor onderzoek naar kanker. Hier omheen worden allerlei activiteiten georganiseerd die eveneens geld moeten opleveren voor het goede doel, maar tegelijkertijd ook bekendheid geven aan de ziekte.

Een belangrijk onderdeel van de Samenloop voor Hoop is de kaarsenceremonie. Op de vrijdagavond kunnen mensen een lichtje branden voor mensen die zij willen gedenken of voor mensen die de ziekte hebben.

Naast de kaarsenceremonie hebben de ‘survivors’ ook een belangrijke rol tijdens de Samenloop voor Hoop. Zij zijn de eregasten van de Samenloop voor Hoop en kunnen tijdens deze dag verwend worden.

Zelf ben ik vorig jaar aanwezig geweest bij de Samenloop voor Hoop in Surhuisterveen waar ik best van onder de indruk was. Tientallen mensen zetten zich 24 uur lang in om geld in te zamelen voor onderzoek naar kanker. Wat mij opviel was dat het naast heel indrukwekkend, ook enorm gezellig was. Op de gepaste momenten is er tijd voor verdriet, maar de 24 uur in zijn geheel staan meer in het teken van hoop dan angst. Een evenement met een lach en een traan.

De Samenloop voor Hoop Dongeradeel is op zoek naar teams die mee willen doen aan dit evenement. Klik hier voor de uitgebreide informatie en om je in te schrijven.

Friesland.blog.nl is ook te volgen op Twitter en Facebook!

 

Lees ook:Kaarsenceremonie SamenLoop voor Hoop Dongeradeel met optreden van Iris Kroes
Lees ook:SamenLoop voor Hoop Dongeradeel: hitte en buien in 24 uur
Lees ook:KWF wil in 2015 SamenLoop voor Hoop in Dongeradeel
Lees ook:Opbrengst SamenLoop voor Hoop Dongeradeel: 41.725,31 euro
Lees ook:Programma Samenloop voor Hoop Surhuisterveen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>