Tienjarig bestaan Wetterskip Fryslân wordt gevierd met open dag

Het Wetterskip Fryslân bestaat tien jaar en viert dat met een open dag op 27 september. Tussen 10.00 en 16.00 uur zijn er allerlei activiteiten, welke gratis te doen zijn. Op 5 rioolwaterzuiveringen (Dokkum, Drachten, Harlingen, Leeuwarden en Lemmer) en het Woudagemaal in Lemmer -dat speciaal voor deze gelegenheid onder stoom is gebracht- is van alles te doen voor jong en oud. Daarnaast zijn er door heel Fryslân rondleidingen en excursies. Bijvoorbeeld bij de vishevel in Roptazijl, het Hooglandgemaal in Stavoren, de gemalen in Ezumazijl en Echten, de molen in Aldtsjerk en bij Hartwerd in de Greidhoeke. Bij Tergrêft en Alde Leije zijn er vaarexcursies en vanaf de rioolwaterzuivering in Drachten is een fietstocht uitgezet.  Kinderen kunnen waterproefjes doen of met zandzakken dijken bouwen. Er worden quizzen georganiseerd en een workshop ‘Wat mag er niet in het riool’. Voor alle kinderen is er tevens een presentje. De activiteiten verschillen per locatie. Het volledige programma is te vinden op www.wetterskipfryslan.nl/opendag.

In de aanloop naar de open dag kunnen bezoekers via Facebook een VIP-arrangement winnen. De winnaar krijgt een exclusief kijkje achter de schermen van het waterschap en gaat op pad met een muskusrattenbestrijder, gebiedsbeheerder en laborant van Wetterskip Fryslân.

Wetterskip Fryslân is verantwoordelijk voor schoon en voldoende water en droge voeten in de provincie Fryslân en het Groninger Westerkwartier.

Volg Friesland.blog.nl ook op Twitter en Facebook!

Lees ook:Gevarieerd programma Simmerdeis in Drachten
Lees ook:Open dag skeelervereniging Surhuisterveen een succes
Lees ook:Veel belangstelling voor open dag Nationaal Park de Alde Feanen
Lees ook:Zeiken voor stroom!
Lees ook:Drachtster winkels langer open op zaterdag

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>