Uittip 8 augustus: Fries Kampioenschap Fierljeppen Jeugd in IJlst

Op de fierljepschans in IJlst wordt komende vrijdag het Fries Kampioenschap Fierljeppen voor de jeugd georganiseerd. Het fierljeppen is één van de drie Friese sporten die iedere toerist die in Friesland komt eens moet hebben gezien. Het fierljeppen is daarbij het makkelijkst te volgen (de spelregels van het kaatsen zijn een stuk ingewikkelder!).

Het fierljeppen heeft de laatste jaren een vlucht genomen in Friesland. Dankzij fierljeprecords van o.a. Bart Helmholt wordt de lat steeds hoger gelegd en worden de wedstrijden steeds spannender. Ook bij de jeugd is er sprake van een flinke strijd om zo ver mogelijk te ljeppen.

Het Fries Kampioenschap voor de jeugd begint vrijdag om 18.30 uur, het adres van de schans is Sudergowei 1c in IJlst.

Volg Friesland.blog.nl ook op Twitter en Facebook!

Lees ook:Bart Helmholt fierljept 21,21 meter
Lees ook:Bart Helmholt wint in Burgum met op-één-na verste sprong ooit
Lees ook:Vandaag en morgen: Skûtsjesilen in Lemmer
Lees ook:Vandaag finaledag SKS Skûtsjesilen in Sneek
Lees ook:Terherne aan de beurt voor vierde wedstrijddag SKS Skûtsjesilen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>