5 leuke evenementen in Friesland deze zomer

Wij hebben wegens een verhuizing besloten deze zomer niet op vakantie te gaan, maar de vrije dagen die we hebben te besteden in eigen provincie. Ook niet vervelend natuurlijk! Het bracht me op het idee om vijf leuke evenementen die in Friesland plaatsvinden op een rijtje te zetten. Vijf evenementen, die zowel voor de toerist als de Fries zelf leuk zijn om te bezoeken.

Sneekweek 1/tm 9 augustus

Overdag om de eer, ‘s avonds om de sfeer! Een bekende kreet voor Sneek, waar ieder jaar het inmiddels grootste zeilevenement op Europese binnenwateren plaatsvindt. Al sinds 1935 is het ieder jaar groot feest, met dit jaar onder andere een straatfestival, de finale van het SKS Skûtsjesilen, vuurwerkshows en tientallen optredens in café’s en op terrassen. De Sneekweek vindt dit jaar plaats van 1 t/m 9 augustus. Kijk voor meer informatie op www.sneekweekgids.nl

Gondelvaart op Wielen in Drogeham 19/20 september

Al jaren wordt er ieder jaar in september in Drogeham de Gondelvaart op Wielen georganiseerd. Buurten en vriendengroepen bouwen de hele zomer aan hun gondel, die in de week voorafgaand aan de Gondelvaart voorzien wordt van bloemen. Het is een prachtig evenement waar duizenden mensen op af komen. Dit jaar is de 45e editie, en ook voor deze editie is besloten om de entree laag te houden.

Ljouwert Culinair 12 t/m 14 september

Op het Oldehoofsterkerkhof in Leeuwarden is het smikkelen en smullen geblazen deze dagen. Drie dagen lang kun je op dit plein je laten verrassen door wat de restaurants voor je te bieden hebben. Met het festijn wordt er ook nog eens geld opgehaald voor een goed doel. Dit jaar is de opbrengst voor gehandicapte sporters.

Ballonfeesten Joure 23 t/m 27 juli

Foto: Douwe Bijlsma

Tientallen luchtballonnen tegelijkertijd de lucht in zien gaan? De Ballonfeesten in Joure zijn ieder jaar weer een groot succes. Als je wil kan je zelfs meevliegen in een luchtballon. De prijs daarvoor bedraagt 160 euro. Kijk voor meer informatie op www.ballonfeesten.nl.

PC in Franeker 30 juli

Uiteraard kan de PC niet in dit lijstje ontbreken. De PC is de grootste kaatsklassieker in Nederland, waar jaarlijks tienduizend mensen op af komen. De PC is een oud sportevenement, het evenement bestaat inmiddels al 161 jaar. De PC is niet alleen een sportief evenement, maar ook een evenement met een hoop tradities. Zo worden de winnaars van vorig jaar in een koets door het centrum van Franeker gereden naar het sportterrein, en worden de winnaars van 50 jaar geleden ook nog eens in het zonnetje gezet. Kijk voor meer informatie op www.pc-franeker.nl.

Volg Friesland.blog.nl ook op Twitter en Facebook!

 

 

Lees ook:Uittip 19/20 september: Gondelvaart op Wielen Drogeham
Lees ook:Gondelvaart op Wielen wil op lijst Nederlands Cultureel Erfgoed
Lees ook:Uittip 30 juli: PC Franeker
Lees ook:Sneekweek komt met eigen app
Lees ook:Programma Sneekweek zondag 9 augustus

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>