Uittip: The Tall Ships Races Harlingen 3 t/m 6 juli

Nog twee dagen tot in Harlingen The Tall Ships Races van start gaan! The Tall Ship Races is het grootste nautische gratis toegankelijke evenement dat ooit in Friesland georganiseerd is, en het programma liegt er dan ook niet om. Op het programma staan naast een indrukwekkende ‘Sail In Parade’ op donderdag 3 juli onder andere een crewparade, verschillende muziekoptredens, nautische markten, shantykoren, straatfestiviteiten en kinderactiviteiten.

Er verschijnen in Harlingen maar liefst 65 tall ships, oude en nieuwere schepen, uit 15 verschillende landen aan de start van de race. In wedstrijdverband doen de Tall Ships Fredrikstad en Bergen te Noorwegen en Esbjerg te Denemarken aan. Aan boord van de deelnemende schepen ruim 1500 jongeren die de ervaring van hun leven tegemoet gaan.

Het is voor het eerst dat er voor The Tall Ships Races een Nederlandse stad is uitgekozen als starthaven voor de race. De Stichting Harlingen Sail heeft er samen met de gemeente en de provincie Fryslân voor gezorgd dat de festiviteiten rondom de start groots zijn. Maar liefst vier dagen staat Harlingen bol van activiteiten. Klik hier voor het uitgebreide programma.

De evenementen beginnen donderdag 3 juli om 10.00 uur. Zondag 6 juli vanaf 13.30 is de Sail Out Parade.

Volg Friesland.blog.nl ook op Twitter en Facebook!

Lees ook:53e editie Harlinger Visserijdagen van start
Lees ook:Programma Visserijdagen Harlingen zaterdag
Lees ook:Driezum/Wâlterswâld staat weer met een leger vrijwilligers klaar voor Paardendagen
Lees ook:Eerste namen Welcome to the Village-festival bekend
Lees ook:Kom deelnemers Lodenhelrun Feanwâldsterwâl aanmoedigen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>