Overzicht Nieuwjaarsduiken in Friesland 2013

De kerstdagen zijn nog maar kwalijk begonnen of wij kijken alweer vooruit naar een van de leukste evenementen van het jaar: de traditionele nieuwjaarsduiken op 1 januari. Een overzicht van 19 nieuwjaarsduiken in Friesland. Zit de nieuwjaarsduik uit jouw dorp/stad er nog niet bij? Reageer en wij plaatsen de duik in het overzicht!

Schiermonnikoog

Op Schiermonnikoog wordt op 1 januari om 13.13 de allereerste Noorderduik gehouden.

Burum

In Burum wordt alweer de 15e nieuwjaarsduik gehouden. Het startschot hiervoor wordt om 12.00 uur gehouden door regisseur Steven de Jong. Steven de Jong komt om 11.30 aan in limousine.

Bolsward

De runner-up van The Voice of Holland Johannes Rypma geeft in Bolsward om 13.00 uur het startschot voor de nieuwjaarsduik. Traditioneel doen veel deelnemers van de organisatie World Servants mee met de sprong.

Drachten

In Drachten wordt het startschot van de duik om 14.00 gelost. In plaats van in het zwembad wordt de duik georganiseerd naast het Zwembad de Welle.

Vlieland

Op Vlieland deden vorig jaar maar liefst 425 mensen mee met de nieuwjaarsduik, onder toeziend oog van zo’n 2000 toeschouwers. Dit jaar hoopt de organisatie op een evenveel aantal deelnemers. Start om 13.00 uur.

Kootstertille

Op het survivalterrein van Kootstertille vindt om 12.00 uur de tweede nieuwjaarsduik van de Stichting Survival Kootstertille plaats. Er zullen 2 manieren zijn om te water te gaan. Gewoon het water inrennen is een van de opties. De tweede optie heeft de SSK nog niet bekend gemaakt..

Kollumerzwaag

In Kollumerzwaag vindt de nieuwjaarsduik plaats in de poel achter de Gereformeerde Kerk. Tijdstip: 12.00.

Aldtsjerk

Op 1 januari 2013 organiseert Cycling Trynwâlden in samenwerking met Café Moarkswal een nieuwjaarsduik. Deelname aan het evenement is gratis maar een donatie voor het KWF wordt gewaardeerd!

Tytsjerk

Om 12.00 uur wordt de tiende editie van de nieuwjaarsduik in Tytsjerk gehouden in de Tytsjerksterfeart.

Ameland

Ameland is traditioneel vaak de eerste gemeente in Nederland waar het koude water wordt getrotseerd. Ook in 2013 zijn zij er weer vroeg bij; er wordt gedoken in het ijskoude water om 11.00 uur.

Leeuwarden

In Leeuwarden blijft men nieuwjaarsdag toch liever wat langer uitslapen, de duik vindt daar plaats om 14.00 uur in de Prinsentuin.

Appelscha

In Appelscha wil men de kater al helemaal goed uitslapen. Daar wordt de nieuwjaarsduik pas op zaterdag 7 januari gedoken. Vorig jaar waren er slechts twee deelnemers. Om dit jaar meer deelnemers te trekken wordt de nieuwjaarsduik daarom pas om 13.00 uur gehouden, in plaats van 08.00 uur ‘s ochtends.

De Westerein

In de jachthaven van de Westerein aan de Lange Reed wordt om 14.00 uur gedoken. In de Westerein wil men er warmpjes bij duiken; daar wordt geadviseerd om je vooraf met vaseline in te smeren.

Bitgummole

13.30 is de start van de duik.

Hallum

In Hallum is er in ‘een gekke bui’ besloten om op nieuwjaarsdag een duik te nemen in de Hallumervaart. Dit zal plaatsvinden om 15.00.

Hindeloopen

Alweer de 19e editie voor Hindeloopen! Er kan gedoken worden om 14.00 uur.

Joure

Op het strand van Skipsleat kan om 12.00 in het koude water gesprongen worden. Voor deelnemers is er na afloop berenburg en snert.

Lemmer

Vorig jaar kon de nieuwjaarsduik in Lemmer vanwege de kou niet doorgaan. Dit jaar hoopt de organisatie op een groot aantal mensen dat het IJsselmeer in gaat duiken. Er kan verzameld worden om 12.00 uur, waarna er om 13.00 gedoken wordt.

Oudega (Wymbritseradiel)

‘Doe eens gek, spring in de Brek!’ Is het slogan van de Oudegaaster nieuwjaarsduik. Ook hier kan men een beetje uitslapen, de duik vindt plaats om 16.00 uur.

Rottevalle

Om warm te draaien voor de duikers is er in Rottevalle dit jaar voor het eerst warming up-fitness met muziek. De daadwerkelijke duik is om 14.00 uur.

Volg Friesland.blog.nl ook op Twitter en Facebook!

Lees ook:Overzicht Nieuwjaarsduiken in Friesland 2016
Lees ook:‘Dit nooit weer!’ Harde wind maakt nieuwjaarsduik Burum kouder dan verwacht
Lees ook:Nieuwjaarsduik in Burum trekt 75 duikers
Lees ook:Overzicht nieuwjaarsduiken Friesland 2015
Lees ook:Uittip zondag 9 maart: Biddle Survivalrun

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>