Kerstmarkten in Friesland

Op zoek naar een leuke kerstmarkt in Friesland de komende weken? Friesland.blog.nl zet een aantal kerstmarkten op een rijtje! 

1. Kerstfair binnenstad Dokkum vrijdag 14 december 13.00-21.00

De kerstfair van Dokkum is sinds enkele jaren een leuke plaats om lekker te strúnen, en bovendien is de kerstfair volledig in Charles Dickens-stijl! De binnenstad van Dokkum leent zich hier enorm voor. Ook leuk, de kerstfair heeft zelfs een Snertstraat met daarin een overdekte tafel van bijna 20 meter lang waar u zich kunt opwarmen aan een heerlijke kommetje snert. Let op: parkeren is tijdens de kerstfair nog niet gratis!

2. Winterfair Lippenhuizen 15 december 16.30-22.00

Speciaal naar een winterfair om een goed doel te steunen? Ga dan naar Lippenhuizen, waar de opbrengst van de kerstmarkt gaat naar het jeugdwerk van Lippenhuizen.

3. Maretak Kerstmarkt Baard 15 december 12.00-18.00

Op de kerstmarkt in Baard is er een verkoop van verse maretakken uit Frankrijk. Op de markt staan 70 standhouders uit heel Nederland.

4. Kerstmarkt Kollumerzwaag 14 december vanaf 16.00

Tijdens deze kerstmarkt is er het Fries Kampioenschap Kerstboomhangen! De kerstmarkt vindt plaats in het dorpshuis de Trije Doarpen. Hier kun je ook snert kopen (ook om mee te nemen).Er zijn ook Wilhelmina pepermuntjes te koop ten bate van de renovatie van De Trije Doarpen.

5. Winterfair Harkema 12-15 december 13.00-21.00 en zaterdag van 10.00-17.00

Welke locatie leent zich nou beter voor een winterfair dan de Spitkeet in Harkema? Het gehele park is voorzien van kerstverlichting en in de arbeiderswoningen zijn diverse activiteiten te beleven, o.a. workshops en er zijn allerlei ‘winterse’ lekkernijen te verkrijgen. De toegang is gratis.

Wil je ook graag een kerstmarkt van je eigen stad/dorp in deze lijst zien? Mail dan naar johannagercama @ hotmail . com en zodra ik de kans heb zet ik de kerstmarkt erbij!

Volg Friesland.blog.nl ook op Twitter en Facebook!

Lees ook:Tijdelijk gratis parkeren in binnenstad Dokkum
Lees ook:Gratis anonieme HIV-test tijdens actieweek Wereldaidsdag
Lees ook:Gratis parkeren in Dokkum wordt verlengd
Lees ook:Gratis woensdag Fries Museum afgeschaft
Lees ook:De Kerststerren zingen voor Serious Request

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>