Dag van de jacht & kleding van toen

Het museum de Sûkerij in Damwâld bestaat dit jaar 5 jaar. In dit jubileumjaar van het museum worden de themadagen ‘Dag van de Jacht’ en de ‘Dag van de kleding van toen’ samengevoegd. Deze dag vindt plaats op 29 september.

Programma

In het museum is een expositie van een privé collectie antieke poppen en poppenwagens te zien. De drie wâldhúskes op het terrein zijn open voor bezichtiging, evenals de cichoreidrogerij. Overal zijn mensen in Friese traditionele kleding te zien.

Jacht

Mollenvanger Sake Dijkstra demonstreert hoe mollenklemmen worden gezet. Ook is er een jachthond op het terrein die een eend zal gaan apporteren. Verder zal er ook een oehoe op het terrein aanwezig zijn.

Kinderen

Voor kinderen is er deze dag ook van alles te doen, zij kunnen meedoen met een workshop pijl en boog maken, om vervolgens met hun zelfgemaakte pijl en boog te gaan schieten.

Muzikale opluistering

Een evenement zonder muziek is natuurlijk geen evenement. De Friese troubadour, zanger/accordeonist Hendrik Blom uit Drachten zal daarom de dag muziek omlijsten. Gekleed in de stijl van de jaren ’50 zal hij ongetwijfeld de juiste sfeer weten te maken.

Het museum is deze dag van 10 uur tot 17 uur geopend. In de ontvangstruimte zijn overheerlijke gehaktballen verkrijgbaar.

Lees ook:Uittip: 28 juni Dag van de kleding in Sûkerei Damwâld
Lees ook:Heerenveen ruilt kleding tijdens event Heerenveen ruilt
Lees ook:Organisatie Paardendagen krijgt subsidie voor evenemententerrein
Lees ook:Herfstvakantietip: spelletjesweek IJstijdenmuseum Buitenpost
Lees ook:Druk bezochte 112-demonstratiedag in Damwâld

1 Reacties // Reageer

One thought on “Dag van de jacht & kleding van toen

  1. Fred Pietesma

    Deze dag is een groot succes geweest.
    De vrijwilligers bedanken alle bezoekers voor hun enthousiasme

      /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>