‘Grote verkoping’ in Lichtpuntloods Kollumerzwaag

In Kollumerzwaag worden sinds jaar en dag mensen die even niet meer thuis kunnen wonen opgevangen bij de christelijke stichting het Lichtpunt. Problemen met huisvesting, verslavingen, schulden, het kunnen allemaal redenen zijn waarom iemand even niet meer thuis kan wonen. Per week kost de opvang van deze mensen zo’n 4500 euro en om dat te financieren is er de Lichtpuntloods, een grote loods vol met tweedehands spullen waar meer dan 70 vrijwilligers werken om de boel draaiende te houden. Twee maal per jaar is er de ‘grote verkoping’, met extra activiteiten. Vandaag was de tweede van 2012.

Bom en bomvol met bezoekers die even wilden sneupen, op zoek waren naar iets speciaals of gewoon voor de gezelligheid even langskwamen in de Lichtpuntloods. De ‘grote verkoping’ is een jarenlange traditie waar veel mensen op af komen. Ook veel mensen komen puur voor het praatje en een kopje koffie naar de loods. Ook het draaiend rad was erbij, met vele leuke prijzen. Wij gingen naar huis met kiprollades en een stel foeilelijke mokken (maar dat is het risico van het draaiend rad!).

Met de temperaturen van nu was ook de snert niet aan te slepen. Het mag dan nog wel niet vriezen, maar er werd gretig aftrek genomen van de winterkost. Ook wij namen een bak van een liter mee voor in de vriezer.

De Lichtpuntloods is een fantastische plek voor iedereen die op zoek is naar tweedehands meubels, schilderijen, kleding, schoenen, elektronica, gereedschap, boeken, langspeelplaten enzovoorts. Maar mocht je echt gericht willen winkelen is de ‘grote verkoping’ wellicht niet de verstandigste dag om de loods te bezoeken; veel te druk. Buiten deze verkoopdagen om zijn de openingstijden als volgt:

- dinsdagmiddag: 14.00 – 17.00 uur
- donderdagmiddag: 14.00 – 17.00 uur
- zaterdagochtend: 10.00 – 12.00 uur

Lees ook:Evenement: Grote Verkoopdag in kringloopwinkel De Lichtpuntloods in Kollumerzwaag
Lees ook:Grote Verkoop in Lichtpuntloods druk bezocht
Lees ook:22 oktober opening tweedehands kledingwinkel in Dokkum
Lees ook:Veel belangstelling voor Garageverkoop Damwâld
Lees ook:Nieuw datingprogramma showt zoektocht Friese eilanders naar vrouw

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>