Tiende Frije Cross Blija vandaag verreden

In het dorpje Blija wordt vandaag voor de tiende keer de Frije Cross verreden (voormalig Swarte Cross). Autocross is een populaire racesport in Friesland en het hele seizoen worden er dan ook met regelmaat crossen verreden. De Frije Cross is daarin een beetje anders. Vanwege de ludieke klassementen die toegevoegd zijn aan de ‘normale’ klassementen is het een van de gezelligste crossen van Friesland geworden.

Jubileumjaar Frije Cross

Vandaag wordt niet alleen de cross verreden, maar ook het jubileum van de cross gevierd. De Frije Cross wordt namelijk voor de tiende keer georganiseerd, en voor de vijfde keer legaal. De eerste vijf edities werden nog zonder vergunningen verreden. Vanwege het succes is er voor gekozen om uit de illegaliteit te treden.

Ouwe lullen

De ludieke klassementen zijn Âlde lullen voor de oudgedienden in de autocross die nog een keer per jaar achter het stuur van hun crosswagen willen kruipen, de damesklasse, motoren en de Núvere Weinen race (voor aparte, zelfgebouwde wagens).

Tropische temperaturen

De organisatie waarschuwt het publiek vooral goed rekening te houden met het mooie weer en zich goed in te smeren en voldoende te drinken.

Lees ook:Geef je op voor Frije Cross Blije – de moaiste sneon fan de boufak!
Lees ook:Autocross-seizoen van start in Kollum
Lees ook:Autocross-seizoen 2016 van start in Kollum op Paasmaandag
Lees ook:Autocross Kollum Tweede Paasdag afgelast en verzet naar 2 april
Lees ook:Eerste autocross Autocrossclub Harkema goed bezocht

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>