Paalzitters blijven zitten waar ze zitten

Je moet er maar van houden; het Nederlands Kampioenschap Duo-Paalzitten is momenteel gaande in Kollum. Donderdagochtend om 10.00 uur zijn de duo’s van start gegaan en het is de bedoeling dat zij 60 uur of langer samen op een paal boven het water zullen zitten. Waar er vorig jaar nog 6 duo’s meededen aan de competitie doen er dit jaar slechts 2 duo’s mee.

Duopaalzitten

Johan Brouwer & Albert Brouwer en Hendrik van der Sluis & Kevin Meertens zitten al vanaf gisterochtend op een paal. Na het zingen van het Wilhelmus is de wedstrijd van start gegaan. De solo-zitters hebben er al meer tijd opzitten, die zijn afgelopen woensdag begonnen met paalzitten en voor hen is het de bedoeling om maar liefst 75 uur op een en dezelfde paal te zitten. In verband met het onweer van afgelopen woensdag zijn de solozitters wel eerder van de paal afgehaald voor een pauze. Af en toe is het toegestaan om een sanitaire stop in te lassen.

Op dit moment heeft nog niemand de paal voortijdig verlaten.

 

Lees ook:Elfstedenwandeltocht van start
Lees ook:Inschrijving Stepelfstedentocht van start
Lees ook:Iris Kroes komt in 2016 weer met theatertour
Lees ook:Autocross-seizoen van start in Kollum
Lees ook:Gratis woensdag Fries Museum afgeschaft

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>