Fietselfstedentocht Pinkstermaandag te volgen via Omrop Fryslân

Op Pinkstermaandag stappen er weer duizenden mensen op de fiets om de elf steden van Friesland per fiets een bezoek te brengen. Omrop Fryslân volgt deze fietsers tijdens de 235 kilometer lange tocht van Bolsward tot Bolsward. Alle media van Omrop Fryslân worden daarbij ingezet. ‘s Avonds is er op tv een speciaal programma te zien over de fietsdag.

’s Morgens doet verslaggeefster Lennie Bronsveld live verslag op de radio van de tocht vanuit Dokkum . ‘s Middags om 13.00 uur neemt Joline Dalstra het stokje van haar over en doet verslag van het fietsevenement in Sloten. Zij praat met de fietsers, kijkt bij de stempelpost en vraagt reacties van het publiek. Verder gaat verslaggever Jan Durk de Haan de hele provincie door om in de verschillende steden het evenement te verslaan.

Niet alleen op de radio wordt verslag gedaan van de Fietselfstedentocht. Ook op Omrop Fryslân Televisie en via de website en Omrop-app zijn de hele dag live beelden te zien van de fietsers. Verder volgt Omrop Fryslân ook nog de Harlingers Bartele Boersma en Jellie Tichelaar die meedoen op de tandem. Op de tandem zit een camera, zo zijn zij de hele dag te volgen.

Zoals in de voorgaande jaren is er ook dit jaar een speciale televisie-uitzending vanuit Bolsward. Vanaf 18.20 uur wordt dit programma gepresenteerd door Roelof Lousma.

Mensen kunnen op Pinkstermaandag ook sms’en, whatsappen en twitteren naar de Omrop. De ingezonden berichten komen ’s middags voorbij op televisie. Sms’en en whatsappen kan naar 06-20499199 en twitteren kan via #fyts11.

Fietselfstedentocht op maandag 16 mei 2016:
Radio              : van 08.00 tot 18.00 uur op Omrop Fryslân Radio, 92.2 FM
Online             : van 08.00 tot 18.00 uur via de app en omropfryslan.nl
Televisie         : van 08.00 tot 18.00 uur op Omrop Fryslân Televisie. De avonduitzending bij de finish in Bolsward met hoogtepunten van de dag is te zien vanaf 18.20 uur.

Lees ook:Fietselfstedentocht te volgen via tv, radio, web en app
Lees ook:Gaat de beker naar Harkema? Volg de wedstrijd live op radio en tv
Lees ook:Toespraak PC-voorzitter wordt live uitgezonden op Omrop Fryslân
Lees ook:Slachtemarathon live te volgen op Omrop Fryslân
Lees ook:Omrop Fryslân maakt zich op voor Friese derby

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>