Volgende week: zevende editie SUP 11-Citytour

Twee jaar geleden was ik bij de finish van de vijfde SUP 11-citytour in Dokkum. Voor deze elfstedentocht kwamen Spanjaarden, Noren, Canadezen, Zweden en nog een aantal nationaliteiten naar Friesland. In totaal peddelden de deelnemers in vijf dagen tijd 220 kilometer per Stand Up Paddle. De finish van de elfstedentocht was voor veel deelnemers een emotioneel hoogtepunt van de barre tocht. Ik mocht daar getuige van zijn en was zwaar onder de indruk van de kracht en het doorzettingsvermogen van deze sporters. Wat een topsporters!

Volgende week wordt alweer de zevende editie van het SUP 11-citytour georganiseerd. Het zou fantastisch zijn als de deelnemers overal langs de route worden aangemoedigd, want het is niet niets wat deze sporters in vijf dagen tijd voor de kiezen krijgen. Het evenement is een initiatief van Anne-Marie Reichman, professioneel windsurfer en enthousiaste SUP’er. Reichman, zelf afkomstig uit Friesland, woont al een flinke tijd op Hawaii en van daaruit heeft zij mensen over de hele wereld enthousiast weten te maken voor deze sport en de elfstedentocht.

De SUP 11-citytour vindt plaats van 2 tot en met 6 september. Er hebben zich 138 mensen ingeschreven voor deze zevende editie.

Volg Friesland.blog.nl ook op Twitter en Facebook!

Lees ook:SUP-elfstedentocht gaat morgen van start
Lees ook:Elfstedentocht SUPpers finishen in Dokkum
Lees ook:Stand up Paddle-elfstedentocht van start
Lees ook:Elfstedentocht per Stand Up Paddle van start
Lees ook:Jasper van Overbeek peddelt elfstedentocht

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>