Elfstedentocht van 1985 vandaag uitgezonden door NOS

Dertig jaar geleden stond Friesland, en heel Nederland, op z’n kop voor de dertiende Elfstedentocht. Op dat moment was het al 22 jaar terug dat de laatste Elfstedentocht op het ijs was verreden. De Elfstedentocht van 1985 zou de boeken ingaan als de tocht waar Evert van Benthem als eerste over de finish ging, op slechts enkele tientallen centimeters gevolgd door Henri Ruitenberg, Jos Niesten en Jan Kooiman. Om de dag van dertig jaar geleden te vieren zond de NOS vandaag het liveverslag van dertig jaar geleden uit op de digitale zender NOS Best en op NOS.nl. En zo werd de Elfstedentocht van 1985 dertig jaar na dato alsnog Trending Topic op Twitter.

Omrop Fryslân kreeg vandaag tientallen telefoontjes van mensen die graag de uitzending nog eens wilden bekijken, maar niet doorhadden dat dit niet op Omrop Fryslân te zien was. Ook kwamen er telefoontjes binnen van mensen die het goede kanaal niet konden vinden. Het bleek moeilijk om NOS Best er voor te krijgen, afhankelijk van de provider moest er afgestemd worden naar het goede kanaal.

Spijtig genoeg kon ik pas op het allerlaatste moment inschakelen, maar ik heb toch nog even mee kunnen genieten van dit spektakel. Hierbij een paar plaatjes van de uitzending:

Bron: NOS.nl

Friesland.blog.nl is ook te volgen op Twitter en Facebook!

 

Lees ook:Elfstedentochtreünie voor deelnemers tocht 1963
Lees ook:Gaat de beker naar Harkema? Volg de wedstrijd live op radio en tv
Lees ook:3400 deelnemers aan Motor Elfstedentocht (+foto’s)
Lees ook:Fietselfstedentocht te volgen via tv, radio, web en app
Lees ook:Jasper van Overbeek peddelt elfstedentocht

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>