Plannen voor nieuw Cambuurstadion bij WTC Expo

Vanmiddag vond in Leeuwarden een persconferentie plaats over de plannen van SC Cambuur en de gemeente Leeuwarden om een nieuw stadion te bouwen voor SC Cambuur. De voetbalclub en de gemeente willen een nieuw stadion bouwen bij het WTC Expo in Leeuwarden. Vernieuwing van het huidige stadion aan het Cambuurplein behoort voor de beide partijen niet tot de opties. Een nieuw stadion moet in 2018 klaar zijn, ook vanwege de titel Leeuwarden Culturele Hoofdstad 2018. Het nieuwe stadion moet ongeveer 45 miljoen euro gaan kosten.

Voor de bouw van het nieuwe stadion zijn er een aantal speerpunten die zowel voor de gemeente als de sportclub belangrijk zijn. Zo mag het stadion geen concurrent worden van (horeca)ondernemers in de binnenstad in Leeuwarden en omdat voetballen in de Eredivisie op de langere termijn niet zeker is moet de huurprijs aanvaardbaar blijven voor de club.

De definitieve goedkeuring zou in 2016 moeten geschieden. Het stadion kan dan in 2017 gebouwd worden.

Volg Friesland.blog.nl ook op Twitter en Facebook!

Lees ook:Cambuur wil nieuw stadion, kosten 25 miljoen
Lees ook:Nieuw Cambuur-stadion moet over vijf jaar klaar
Lees ook:Cambuur wint van FC Groningen
Lees ook:Cambuur toch nog in de Eredivisie?
Lees ook:Cambuur wint van Heracles en staat negende

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>