GGD wil betere omstandigheden voor prostituees op de Weaze

Oost-Europese prostituees leven in Nederland vaak onder slechte omstandigheden. In veel gevallen zijn de vrouwen onder valse voorwendselen naar Nederland gelokt om vervolgens in de prostitutie te belanden. Veel vrouwen kunnen door de gedwongen positie niet goed voor zichzelf opkomen. De GGD van Friesland wil hier verandering in brengen. 

De GGD houdt al elf jaar lang alle dinsdagochtenden een inloopspreekuur voor de vrouwen van de Weaze. Momenteel komen er wekelijks 10 vrouwen. De vrouwen kunnen zich laten inenten tegen Hepatitus B. Van alle onderzochte vrouwen bleek 20% een geslachtsziekte te hebben.

De GGD heeft in haar doelstelling om het leven van de prostituees aangenamer te maken contact opgenomen met Fier Fryslân. Fier Fryslân is een expertise- en behandelcentrum op het terrein van geweld in afhankelijkheidsrelaties. Zij bieden onder andere hulp aan jonge meiden die gedwongen in de prostitutie belanden.

Lees ook:Antonius Ziekenhuis Sneek heeft vulvapoli voor problemen aan vagina
Lees ook:Meer dan 11.000 kinderen in Friesland verkopen Kinderpostzegels
Lees ook:Groepstherapie voor seks- en pornoverslaafden
Lees ook:Gevangenen Gecellig halen 45.000 euro op
Lees ook:Meer Friezen met geslachtsziektes

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>