Productreview: Hindelooper Ruitjesdrop

Nieuw op Friesland.blog.nl: Productreviews! Loop maar eens een supermarkt in Friesland binnen, er zijn zoveel bijzondere producten die oorsprong hebben in Friesland dat ik het niet kan laten om daar zo nu en dan over te schrijven. Suikerbrood, Amelander mosterd, worst van Weidenaar en ga zo maar door. Vandaag de eerste productreview en die gaat over de Oldtimers Hindelooper Ruitjesdrop van Concorp Jirnsum BV.

Opgesloten op de plee

Het verhaal gaat dat de vader van dropmaker Jochum Douwenga tijdens de Hindelooper Kermis in 1924 door vrienden opgesloten werd op een oude, houten wc. In de deur zat een ruitvormige opening, waardoor de pake van Jochum uitkeek op het wapen van Hindeloopen op het stadhuis. Zo ontstond het idee van de Hindelooper Ruitjesdrop. In 1931 was het dropje al zo’n succes dat het 500.000e blikje uit de fabriek kwam rollen.

Ouderwets wordt weer nieuwerwets

Het ruitvormige dropje werd jaren later opnieuw in productie genomen en is nu bekend als een Oldtimer. ‘Ouderwets wordt weer nieuwerwets’ is de slogan die aan de Oldtimer-dropjes werd gehangen voor de reclamevideo’s.

Zoute drop

Als het dropje een cijfer moest krijgen qua zoutsmaak zou ik het een 8 geven. Enorm zout, maar nog niet zo zout als de bekende dubbelzoute dropjes. Dit dropje is nog lekker zout. Het dropje is enigszins taai, maar nog wel prima te kauwen. Het is echter niet vreemd als er nog een stukje drop tussen je tanden blijft zitten. De drop heeft een prima nasmaak, die niet te lang aanwezig blijft.

31 calorieën

Ik vind de Hindelooper Ruitjesdrop zo’n type drop die je door blijft eten, ook al weet je dat het verstandig is om na twee dropjes op te houden. Bang zijn om dik te worden van 1 dropje hoeft niet, in een portie van 10 gram zitten 31 calorieën. In een doosje zit 225 gram.

Herkenbare verpakking

De dropjes zitten in een herkenbare blauwe Oldtimer-verpakking. Leuk aan deze verpakking is dat de afbeelding van de dropjes op de voorkant van de verpakking een reliëf-achtige afbeelding is.

Al met al, een prima drop die erg leuk is om cadeau te doen! Kijk in de winkel voor de actuele prijzen.

Neem ook eens een kijkje op de erg leuke nostalgische website van Oldtimers!

Volg Friesland.blog.nl ook op Twitter!

 

Lees ook:Productreview: Runderworst van Weidenaar
Lees ook:Expositie Aald Hielpen nog tot 1 november te zien in Museum Hindeloopen
Lees ook:ANWB helpt Studebaker Buitenpost tijdens Oldtimerelfstedentocht
Lees ook:Zesde Porsche-Elfstedentocht op 20 september
Lees ook:Lekkere ‘Iris-liedjes’ op album First

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>