3400 deelnemers aan Motor Elfstedentocht (+foto’s)

Voor de 80e keer werd vandaag, op Tweede Pinksterdag, de Motor Elfstedentocht verreden. Deze tocht wordt ieder jaar georganiseerd door de Friesche Motorclub, en kan jaarlijks rekenen op flink wat deelname. Dit keer deden er ongeveer 3400 voertuigen mee aan de elfstedentocht. Die 3400 voertuigen zijn met name motors, maar ook trikes, solexen en auto’s. Aan het jubileum werden geen festiviteiten gekoppeld, aangezien de Friesche Motorclub vorig jaar honderd jaar bestond en daarom geen budget meer had voor een groots feest.

Rijbewijs ingevorderd

Zelf heb ik een paar jaar geleden de Elfstedentocht per motor als bijrijder verreden. Een prachtige ervaring, waar ik als niet-ervaren motorbijrijder overigens wel een paar dagen flink last van heb gehad. De motorrijders van vandaag leken een stuk relaxter als ik destijds. Een aantal van de motorrijders heeft zijn of haar dag vandaag minder leuk beleefd; een motorrijder reed 186 waar slechts 80 kilometer per uur toegestaan was en werd daarop betrapt. De politie vorderde zowel het rijbewijs als de motor in van deze bestuurder. Nog eens vijf mensen raakten hun rijbewijs kwijt. Dat meldt Omrop Fryslân.

Foto’s van stempelpost Dokkum

Ik maakte bij de stempelpost in Dokkum enkele foto’s van deelnemers, die helaas iets minder uitbundig zijn uitgedost dan de deelnemers van de Fietselfstedentocht.

Volg Friesland.blog.nl ook op Twitter en Facebook!

Lees ook:Fietselfstedentocht 2016 foto’s
Lees ook:Alle Elfstedentocht-leden mogen voortaan meedoen met Elfstedentocht
Lees ook:Foto’s Keep Them Rolling Bevrijdingsdag Friesland route Noord
Lees ook:Bijzondere routes door Friesland tijdens 11-steden MTB-Xperience
Lees ook:Elfstedentocht SUPpers finishen in Dokkum

1 Reacties // Reageer

One thought on “3400 deelnemers aan Motor Elfstedentocht (+foto’s)

  1. Alie Bergsma

    graag willen we dat u contact opneemt de organisatie waarover u een stuk schrijft. Dan kunnen wij u voorzien van de juiste informatie.

      /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>