Neushoorn gespot bij Dokkum, maar wat doet ‘ie daar?

Eens in de zoveel tijd kom ik in Dokkum; voor de boodschappen, om even op de Breedstraat op een terrasje te zitten, een hapje te eten bij De Posthoorn of om inkopen te doen bij kringloopwinkel De Wissel. Gisteren wilde ik afslaan bij de rotonde richting de Lauwersseewei, toen ik me net te laat besefte dat deze weg is afgesloten in verband met werkzaamheden voor de Centrale As. Geluk bij een ongeluk spotte ik zo wel wat er naast de weg in het weiland stond: een neushoorn. Weliswaar geen levende, maar het leek er wel verdomd veel op.

Wie/wat/waar/wanneer/waarom?

De neushoorn riep bij mij direct tig vragen op. Wat doet die neushoorn daar? Wie heeft de neushoorn hier neergezet? Staan er in meer weilanden in de omgeving wilde dieren? Is het een kunstproject, of een promotiestunt?

Poppodium Neushoorn of ondernemersstunt?

Ik maakte een foto van het beest en deelde deze op Twitter en vroeg wat rond in mijn vriendenkring, maar een hapklaar antwoord op wat die neushoorn daar doet was er niet. Ook Google bood geen uitkomst. Eén vriendin was er afgelopen week getuige van geweest dat het beest in het weiland neergezet was en zij meende dat het ondernemers uit het winkelcentrum van Damwâld (Albert Heijn en Jilderda’s Bloemenboetiek) waren geweest die de neushoorn op deze plaats neergezet hadden. Via Twitter werd geopperd dat het misschien wel iets te maken heeft met het toekomstige poppodium in Leeuwarden, dat de naam ‘Neushoorn’ zal gaan dragen. Ook gaan er meerdere verhalen dat de Albert Heijn Dokkum verantwoordelijk zou zijn voor de plaatsing van het dier. Zelf hoop ik enigszins op een promotiestunt van SanjesZoo in De Westereen of iets in die richting. Wat het antwoord ook moge zijn, ik hoor het graag!

Volg Friesland.blog.nl ook op Twitter en Facebook!

Lees ook:Neushoorn blijkt promotiestunt van Albert Heijn
Lees ook:Albert Heijn haalt hamsters na klachten uit draaideur
Lees ook:Kritiek op Albert Heijn Drachten vanwege levende hamsters in draaideur
Lees ook:Poppodium Neushoorn verplaatst concerten wegens vertraging bouw
Lees ook:Verstoppertje spelen in nieuw poppodium Neushoorn Leeuwarden

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>