2000e uitzending van Radio Froskepôle voor Gurbe Douwstra

Presentator Gurbe Douwstra viert op dinsdag 21 juni zijn 2000e uitzending van het radioprogramma Radio Froskepôle. Het programma, dat geheel in het teken staat van streektaalmuziek, krijgt daarom tijdens de jubileumuitzending een feestelijk tintje. Van 18.00 tot 20.00 zullen er verschillende artiesten en fans van het eerste uur langskomen.

Streektaalprogramma

Radio Froskepôle startte in 1999 als wekelijks streektaalprogramma. Sinds 2011 is het programma iedere werkdag te horen van 18.00 tot 19.00 uur. In die jaren is er wel wat veranderd. ‘In het begin was het meer een programma over muziek uit Friesland en niet alleen maar streektaal. Omdat de niet-Friestalige muziek van Friese artiesten wel genoeg gedraaid werd, ben ik op een bepaald moment gestart met het draaien van alleen maar streektaalmuziek en dan meer dan alleen uit eigen provincie’, aldus Gurbe Douwstra.

Elk uur een Froskepôleplaat

Het begint komende dinsdag 21 juni voor Gurbe met ontbijt in café Marktzicht (Drachten) waar het idee voor het programma indertijd is ontstaan. Dat alles is live te volgen op Omrop Fryslân Radio. Daar zal ook de eerste Froskepôleplaat van de dag aangekondigd worden. Daarna wordt elk uur een Froskepôleplaat gedraaid die is gekozen door presentator Gurbe Douwstra zelf. Aan iedere plaat zit een speciaal verhaal vast.

Voor de speciale uitzending op 21 juni zijn fans van het eerste uur aanwezig om het jubileum mee te vieren. Gurbe ontvangt drie muzikale trio’s: Otto Groote Ensemble uit Duitsland, Harry Niehof trio uit Groningen en Piter Wilkens met Libbene Stiennen uit Fryslân.

radio_froskepole_1024x576

Lees ook:Gurbe Douwstra op nummer 1 in Fryske top 100
Lees ook:Uittip zondag 13 april: Gurbe Douwstra in Kloosterkapel Sibrandahûs
Lees ook:Zo klinkt ‘Mag ik dan bij jou’ in het Amelands dialect
Lees ook:Johannes Rypma op Aaipop met Greenday-covers
Lees ook:Gurbe Douwstra op nummer 1 in Fryske Top 100

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>