Route oude legervoertuigen 5 mei in Noordoost Friesland

Vorig jaar vierde Nederland 70 jaar vrijheid. Eén van de hoogtepunten die dag waren de routes die Canadezen met oude legervoertuigen door heel Friesland reden. Op veel plaatsen werden de veteranen groots onthaald.

Keep Them Rolling

Ook dit jaar zijn er oude legervoertuigen te zien in Friesland. De voertuigen van Keep Them Rolling zullen door Noordoost Friesland rijden, startend in Ternaard en eindigend in Dokkum.

Startpunt in Ternaard

Zo’n 55 oude legervoertuigen worden verwacht om 9.30/10.00 uur aan de Stationswei in Ternaard. Hier is uitgebreid de tijd om de voertuigen te bekijken en zal er tevens muziek gespeeld worden en is er een horeca-stand aanwezig. Om 11.00 uur start de colonne door Noordoost Friesland. De route is uitgezet door leden van Keep Them Rolling met de bedoeling om door zoveel mogelijk kernen van verschillende dorpen te rijden.

Route oude legervoertuigen

De route ziet er (onder voorbehoud van wijzigingen en onvoorziene omstandigheden) als volgt uit:

Holwert Stationswei 11.30 uur, Blije Hoofdstraat 11.37 uur, Hegebeintum Harstawei 11.43 uur, Ferwert Hoofdstraat 11.47 uur, Wânswert De Buorren 11.56 uur, Burdaard Brugweg 12.01 uur, Âldtsjerk Van Sminiawei 12.09 uur, Mûnein Kaetsjemuoi wei 12.43 uur, Readtsjerk Tsjerkewei 12.45 uur, Feanwâlden Nijewei 12.57 uur, De Westereen Noarder Stationsstrijtte 13.11 uur, Damwâld Haadwei 13.24 uur, Walterswald / Driesum Foarwei 13.32 uur, Walterwald Achterwei 13.35 uur, Dokkum Woudweg 13.36 uur.

Nieuwsgierig naar de volledige route? Deze vind je op Ternaard.nu.

Nog even de beelden van vorig jaar terugkijken?

Volg Friesland.blog.nl ook op TwitterFacebook en Instagram!

Lees ook:Foto’s Keep Them Rolling Bevrijdingsdag Friesland route Noord
Lees ook:Technische storing Vitens: geen water in groot deel Noordoost Friesland
Lees ook:Aanmelding voor negen kilometer lange handelsroute op Centrale As nu open
Lees ook:Keep them Rolling toch nog naar Balk
Lees ook:Routes rondrit Friesland Canadese veteranen op Bevrijdingsdag

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>