Komend weekend 100.000ste bezoeker voor Skûtsjemuseum?

Het kan bijna niet meer missen dat aankomend weekend de 100.000ste bezoeker voor het Skûtsjemuseum wordt verwelkomd in Earnewâld. Een paar weken geleden liet het museum al weten dat zij kort na de opening op 23 april de 100.000ste bezoeker verwachten. Afgelopen weekend werd deze mijlpaal nog niet gehaald, maar het Skûtsjemuseum verwacht wel dat dat dit aankomende weekend staat te gebeuren, zo laten zij weten op Twitter. Wie aankomend weekend naar het museum gaat kan dus een verrassing staan te wachten!

Oude verhalen bewaren en vertellen

Het Skûtsjemuseum bestaat sinds 1998. Age Veldboom vond destijds dat oude verhalen van schippers van skûtsjes in een museum thuishoorden, maar ook dat deze verhalen doorverteld moesten worden. Sinds die tijd hebben duizenden bezoekers het museum, waar zowel de zeilsport als het skûtsjesilen als vrachtvervoer, een bezoek gebracht. Met name in de zomerperiode is het druk in het museum, zeker wanneer het SKS Skûtsjesilen in Earnewâld is. Jaarlijks komen er ongeveer 6000 bezoekers.

Tientallen rondleiders

Het museum heeft tientallen rondleiders en vrijwilligers bij zich werken. Mede daarom is het ook zeker de moeite waard om terug te komen bij het museum, ook als je er al eens eerder bent geweest. Iedere rondleider vertelt het verhaal van het skûtsjesilen namelijk op zijn of haar eigen manier, en dat maakt het museum zo interessant.

100.000ste bezoeker in het zonnetje

De 100.000ste bezoeker van het museum wordt uiteraard in het zonnetje gezet, onder andere met een vaartocht op de Aebelina, het skûtsje van het museum.

In 2014 bezocht ik zelf het Skûtsjemuseum. Wil je mijn ervaringen met het museum nog eens teruglezen? Klik dan hier.

Volg Friesland.blog.nl ook op TwitterFacebook en Instagram!

Lees ook:100.000e bezoeker voor nieuw Fries Museum
Lees ook:Planetarium Franeker ontvangt twee miljoenste bezoeker
Lees ook:Sinds opening Fries Museum al 55.000 bezoekers
Lees ook:Bezoektip Fryslân: Skûtsjemuseum in Earnewâld
Lees ook:Fries Museum trekt in eerste weken 30.000 bezoekers

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>