Tim Douwsma is een afstammeling van Grutte Pier

Die zagen we even niet aankomen! Acteur, presentator en musicalzanger Tim Douwsma is een afstammeling van Grutte Pier. Tijdens de opening van de Nationale Museumweek werd Tim verrast door Theo Kuipers van Tresoar met het officiële Pierbewiis.

Onthulling van zwaard

Tim Douwsma was samen met Klaas van Kruistum bij het Fries Museum in Leeuwarden om kinderen van de Albertine Agnesschool te vertellen over Grutte Pier en om een 28 meter hoog zwaard te onthullen. Toen Klaas aan Tim vroeg of Tim verwantschap voelde bij het zwaard ging er bij hem nog niet bepaald een belletje rinkelen. Theo Kuipers van Tresoar stapte vervolgens naar voren en overhandigde het Pierbewijs aan Tim.

Afstammelingen van Grutte Pier

Tresoar en PeerGrouP Locatietheater Noord-Nederland zijn het afgelopen jaar begonnen met een grote zoektocht naar de nazaten van Grutte Pier. Iedereen, waar dan ook ter wereld, kan na laten gaan of hij of zij een afstammeling is van Grutte Pier. Daarvoor moeten enkele gegevens uit de stamboom worden opgestuurd naar Tresoar. Ben je een afstammeling van Grutte Pier? Dan treed je toe tot ‘De Famylje’ waarmee je wordt uitgenodigd op de Grutte Pier Famyljedei op zondag 19 juni 2016 in Kimswert.

Meer BN’ers afstammeling

Tim Douwsma is niet de eerste BN’er die afstamt van de vrijheidsstrijder. Ook Sterkste Man Wout Zijlstra, ruimtevaarder André Kuipers, shorttracker Sjinkie Knegt, presentator en auteur Arjen Lubach, topmodel Doutzen Kroes en weerman Piet Paulusma behoren inmiddels tot ‘De Famylje’.

Tim Douwsma

Volg Friesland.blog.nl ook op TwitterFacebook en Instagram!

Lees ook:Wout Zijlstra vermoedelijk afstammeling van Grutte Pier
Lees ook:Amerikaan wil zwaard Grutte Pier – Fries Museum schrijft open brief
Lees ook:Meters hoog zwaard van Grutte Pier op Wilhelminaplein voor Nationale Museumweek
Lees ook:Triangle Studios ontwikkelt game over Grutte Pier
Lees ook:Het ultieme Friese vaderdagcadeau: de Grutte Pier droge worst

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>