Natuurmuseum Fryslân doet mee aan Nationale Museumweek

Van 16 tot en met 24 april vindt de jaarlijkse Nationale Museumweek plaats. Tijdens deze week organiseren veel musea speciale activiteiten die vaak ook nog eens met korting te bezoeken zijn. Het Natuurmuseum in Leeuwarden gaat schilderworkshops geven en heeft een speciaal arrangement rond De Wondere Vogelwereld van O.C. Hooymeijer. De gehele periode geldt er bovendien een korting van € 2,- p.p. op de entree.

Schilderworkshop ‘Welk ei hoort erbij?’
Hooymeijer is de vogelkenner bij uitstek van de niet-bestaande vogels van Europa (en daarbuiten). In de expositie zijn allemaal vogels te bewonderen die de kunstenaar zelf heeft bedacht. Ook zijn er in deze expositie nesten te bewonderen die de kunstenaar heeft gemaakt.

Bezoekers gaan zelf vogels bedenken én maken tijdens een speciale schilderworkshop. De workshops vinden plaats op zaterdag 16, zondag 17 en woensdag 20 april, doorlopend tussen 13.30 en 16.30 uur. Er zijn, behalve een entreekaartje, geen kosten verbonden aan het volgen van de workshop.

Arrangement ‘Rondgang met O.C. Hooymeijer’
Naast schilderworkshops organiseert het Natuurmuseum een exclusief Museumweek Arrangement: een rondgang onder leiding van O.C. Hooymeijer langs zijn Wondere Vogelwereld. Niemand minder dan de kunstenaar zelf neemt de bezoekers mee op een vogelsafari langs Chinese Rotsjari’s, Colombiaanse zwartkopwenskiki’s en Indische Roodpuntmerapi’s.

Het arrangement houdt inontvangst met koffie/thee en iets erbij, gevolgd door de vogelsafari met O.C. Hooymeijer. Daarna is er gelegenheid het museum op eigen gelegenheid verder te bezoeken. De rondleiding vindt plaats op zaterdag 23 april en zondag 24 april van 14.00 tot 16.00 uur. De kosten zijn: volwassene € 15,- (MK volwassene € 8,-) en kind 4-15 jaar: € 12,50 (MK kind € 7,50). Reserveren via [email protected]. Er zijn een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Foto: Linus Harms

Lees ook:Natuurmuseum Fryslân toont De Wondere Vogelwereld van O.C. Hooymeijer
Lees ook:In de meivakantie zelf fantasievogels bedenken in het Natuurmuseum
Lees ook:Al meer dan 1400 mensen bezoeken expositie Ids Wiersma
Lees ook:Expositie Ids Wiersma te zien in dorpshuis Brantgum
Lees ook:Jopie Huisman Museum weer open na verbouwing

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>