Natuurmuseum Fryslân toont De Wondere Vogelwereld van O.C. Hooymeijer

Opnieuw een bijzondere tentoonstelling in het Natuurmuseum Fryslân: ‘De Wondere Vogelwereld van O.C. Hooymeijer’. Vanaf 19 maart is de tentoonstelling te zien voor bezoekers. De tentoonstelling wordt 19 maart geopend door Kees Moeliker, directeur van het Natuurhistorisch Museum uit Rotterdam. In de tentoonstelling maken bezoekers kennis met een rijke schakering van niet bestaande vogels van Europa en daarbuiten; onder andere het Goudpukkeltje, de Kleine Zomp en de Puntklover. Speciaal voor deze expositie ging Hooymeijer uit Spanga nog een stapje verder en construeerde ingenieuze nesten. Bij elk nest en elke vogel hoort een opmerkelijk verhaal. Het is de eerste keer dat de complete wondere vogelwereld van O.C. Hooymeijer wordt geëxposeerd.

Verzinner O.C. Hooymeijer

De Wondere Vogelwereld is een expositie over prijsvogels, nachtvogels, kooivogels, volièrevogels, zangvogels én pestvogels, want die zijn er ook! Hoe verschillend de vogels ook zijn, ze hebben één ding gemeen: ze zijn bedacht door kunstenaar O.C. Hooymeijer, alhoewel hij zichzelf  liever ‘Verzinner’ noemt.

Foto: Linus Harms

Een echte vogelgids

Wat begon als één schilderijtje voor zijn vrouw is inmiddels uitgegroeid tot honderden vogeltjes. Hoeveel precies, weet Hooymeijer niet, hij is de tel kwijtgeraakt. De kunstenaar schildert niet alleen vogeltjes, hij bedenkt er ook van alles bij. Wie in de door hem uitgegeven Kleine gids voor de niet bestaande vogels van Europa leest, denkt een echte vogelgids in handen te hebben.

Kijk voor meer informatie op de website www.ochooymeijer.com. ‘De Wondere Vogelwereld van O.C. Hooymeijer’ is te zien van 19 maart tot en met 12 juni.

Volg Friesland.blog.nl ook op TwitterFacebook en Instagram!

Lees ook:In de meivakantie zelf fantasievogels bedenken in het Natuurmuseum
Lees ook:Natuurmuseum Fryslân doet mee aan Nationale Museumweek
Lees ook:Al meer dan 1400 mensen bezoeken expositie Ids Wiersma
Lees ook:Expositie Ids Wiersma te zien in dorpshuis Brantgum
Lees ook:Al 10.000 bezoekers voor Animal Inside Out

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>