Eerste kievitsei van Friesland gevonden

De 25-jarige Armanda Stuiver heeft vanochtend het eerste kievitsei van Friesland gevonden. Dat meldt de voorzitter van de Bond van de Friese Vogelwachten. De vindster van het ei vond het ei aan de Vogelzangweg tussen Heerenveen en Sint-Johannesga. Het ei is volgens traditie gelotterd en blijkt vers te zijn.

Voor het eerst in de geschiedenis wordt het ei niet aan de Commissaris van de Koning aangeboden op het provinciehuis, maar is het de bedoeling dat John Jorritsma zelf het weiland in gaat om het ei te bekijken.

Volg Friesland.blog.nl ook op TwitterFacebook en Instagram!

Lees ook:Eerste Friese kievitsei gevonden maar onbekend waar
Lees ook:Burgemeester Bilker gaat derde termijn in
Lees ook:Eerste kievitsei gevonden in de buurt van Wolvega
Lees ook:Skûtsjes uit Drachten, Joure en Langweer naar kroning Willem-Alexander
Lees ook:Geen ontheffing voor aaisikers dit jaar

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>