Het UITfestival in Leeuwarden wordt tóch nog georganiseerd

Het UITfestival in Leeuwarden gaat dit jaar tóch door! Nog geen twee weken geleden werd bekend dat de organisatie van het UITfestival in Leeuwarden had besloten om dit jaar geen UITfestival te organiseren. Deze keuze werd gemaakt wegens het wegvallen van een groot deel van de inkomsten doordat Leeuwarden-Fryslân 2018 had besloten haar subsidie stop te zetten en de gemeente Leeuwarden haar bijdrage niet kon verhogen. Gisteren werd in de gemeenteraad van Leeuwarden echter besloten om het UITfestival toch een helpende hand te bieden. De gemeente Leeuwarden geeft het UITfestival een incidentele bijdrage van maximaal €50.000,-. De gemeente doet daarbij ook een beroep op alle andere mogelijke partners om het UITfestival mede mogelijk te maken.

Het UITfestival wordt georganiseerd op zondag 18 september en is een podium voor vele instellingen, verenigingen en andere initiatieven in de kunst- en cultuursector in Leeuwarden en Fryslân. De programmering bestaat uit veel activiteiten op het gebied van dans, erfgoed, toneel, klassieke muziek, literatuur, cultuureducatie en beeldende kunst.

Lees ook:Dit jaar geen UITfestival in Leeuwarden
Lees ook:Subsidie van de noordelijke provincies voor vijf culturele instellingen
Lees ook:Ameland krijgt Nederlands grootste zonnepark met 23.000 panelen
Lees ook:Doutzen gekozen tot World Model of the Year
Lees ook:Gemeente Leeuwarden minst veilig van Friesland

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>