Woudagemaal en Waddenzee staan centraal in Het Klokhuis over werelderfgoed

Vanaf 9 maart wordt op NPO Zapp tien weken lang op iedere woensdag om 18.23 stilgestaan bij het UNESCO Werelderfgoed van Nederland in het jeugdprogramma Het Klokhuis.  Klokhuispresentatoren Bart, Maurice, Nienke en Dolores bezoeken deze unieke plekken en zoeken uit waarom ze zo belangrijk zijn voor Nederland. Nederland heeft tien werelderfgoederen waarvan twee in Friesland: het Ir. D.F. Woudagemaal bij Lemmer en de Waddenzee.

Waarom deze locaties uniek zijn in de wereld en zich mogen scharen in het rijtje Great Barrier Reef, Zijderout en de Prambanan tempel wordt duidelijk in de afleveringen van Het Klokhuis. In iedere aflevering staat één werelderfgoed centraal. Op 16 maart staat Ir. D.F. Woudagemaal bij Lemmer op het programma. De Waddenzee komt op 6 april aan bod.

Omtrent de serie van Het Klokhuis wordt ook een wedstrijd georganiseerd. Kinderen worden uitgedaagd na te denken over wat zij de mooiste plek, natuurgebied of gebouw vinden om dat voor te dragen als ‘Klokhuis Werelderfgoed’. Op de Klokhuis Werelderfgoeddag op 5 maart in de Van Nellefabriek in Rotterdam wordt door een deskundige jury bepaald wie de winnaar is. Houd www.hetklokhuis.nl/werelderfgoed in de gaten voor meer informatie.

Foto Dolores Leeuwin: ©Maria_Smeets

Volg Friesland.blog.nl ook op Twitter en Facebook!

Lees ook:Fotografieworkshop tijdens Werelderfgoedweekend op Woudagemaal
Lees ook:Provincie Friesland gedoogt kraken in boerderij
Lees ook:Friesland gepresenteerd aan Chinese touroperators
Lees ook:Natuurmuseum Fryslân door ANWB-leden uitgeroepen tot Leukste Uitje van Friesland
Lees ook:André Kuipers opent nieuw schoolgebouw ROC Friese Poort

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>