Dit jaar geen UITfestival in Leeuwarden

Het jaarlijkse UITfestival dat plaatsvindt in en rondom de Prinsentuin in Leeuwarden gaat in 2016 niet door. Dat laat de organisatie op haar website weten. De organisatie heeft dit moeten besluiten omdat de belangrijkste financiers van het festival hebben aangegeven dit jaar geen kans te zien om het festival met een grote bijdrage te ondersteunen. De organisatie vindt de resterende tijd tot september te kort om op zoek te gaan naar een vervangende geldschieter.

Leeuwarden-Fryslân 2018 was voorheen een grote geldschieter, maar zij hebben besloten om zich in 2016 en 2017 op nationale en internationale activiteiten te richten. Daardoor is er minder geld voor lokale en regionale activiteiten en vervalt de bijdrage voor het UITfestival. Gemeente Leeuwarden wil blijven bijdragen, maar kan het bedrag dat zij toegezegd hebben niet verhogen.

Het UITfestival in Leeuwarden trok de laatste editie op één dag tussen de 25.000 en 35.000 bezoekers in alle leeftijdscategorieën. Het festival werd door een breed publiek gedragen. De culturele organisaties uit Leeuwarden (van groot tot klein) en de aanbieders van cultuureducatie verzorgden gezamenlijk het aanbod voor deze dag, aangevuld met een aantal zorgvuldig geprogrammeerde bekende (muziek)acts.

Volg Friesland.blog.nl ook op Twitter en Facebook!

Lees ook:Het UITfestival in Leeuwarden wordt tóch nog georganiseerd
Lees ook:Will and the People komt naar Leeuwarden
Lees ook:Geen Psy-fi festival meer in Leeuwarden
Lees ook:Leeuwarden Culturele Hoofdstad 2018 krijgt 3,56 miljoen extra van de provincie
Lees ook:Noodweer lijkt mee te vallen, Welcome to the Village wordt hervat

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>