Schippers klaar voor Strontrace Workum – Warmond

Al sinds 1974 wordt jaarlijks in de herfstvakantie in Workum de Strontrace georganiseerd. De Strontrace is een zeilwedstrijd voor platbodems die van Workum naar Warmond en weer terug varen. De schippers mogen hierbij alleen gebruik maken van wind en menskracht. De Strontrace herinnert aan de tijd dat zeilboten mest vervoerden.

Gisteren kwamen de deelnemende schepen al aan in de haven van Workum. Morgen vindt de wedstrijd plaats. De wedstrijd, waarbij kunstmest naar Noord Holland gebracht moet worden, begint om 12.30. De race gaat over het IJsselmeer via de Oranjesluizen in Amsterdam naar Warmond. Bij aankomst in Warmond wordt de stront gelost en na een verplicht rustuur gaan de schepen weer naar Workum. De rest van de herfstvakantie vinden er in Workum nog tal van activiteiten plaats in het kader van de Strontrace, Beurtveer en Visserijdagen.

Volg Friesland.blog.nl ook op Twitter en Facebook!

 

 

Lees ook:40-jarig jubileum Strontrace Workum
Lees ook:Animal Inside Out trekt al 20.000 bezoekers
Lees ook:Uittip 1 augustus: Finale SKS Skûtsjesilen in Sneek
Lees ook:SKS Skûtsjesilen vandaag afgelast wegens weersomstandigheden
Lees ook:Uittip: The Tall Ships Races Harlingen 3 t/m 6 juli

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>