Vandaag en morgen: Skûtsjesilen in Lemmer

De laatste drie wedstrijden voor het SKS-kampioenschap zullen nog voor flink wat spanning zorgen op de Friese wateren. Vandaag en morgen zijn de wedstrijden bij Lemmer op het water. Vanaf de pier bij het strand zijn deze wedstrijden voor bezoekers het beste te volgen.

Voor een leek is het wedstrijdverloop van het Skûtsjesilen wel eens moeilijk te volgen. Bij de Sintrale Kommissje Skûtsjesilen (SKS), gaat het er om wie er aan het einde van elf wedstrijden zo weinig mogelijk punten heeft gehaald. Van het puntentotaal wordt de slechtste wedstrijd afgetrokken. Mocht het puntenaantal van twee skûtsjes na de laatste wedstrijd gelijk zijn dan is de laatste wedstrijd bepalend voor het kampioenschap.

De SKS wedstrijdreeks wordt in 2015 gehouden van zaterdag 18 t/m vrijdag 31 juli. Alle wedstrijden beginnen om 14.00 uur. Bij alle wedstrijden wordt vanaf het wedstrijdwater toelichting gegeven over het verloop van de wedstrijd.

Kijk voor de wedstrijdverslagen op www.skutsjesilen.nl.

Volg Friesland.blog.nl ook op Twitter en Facebook!

Lees ook:Inhaalwedstrijd SKS Skûtsjesilen bij Woudsend
Lees ook:Zesde wedstrijddag SKS Skûtsjesilen Elahuizen
Lees ook:Terherne aan de beurt voor vierde wedstrijddag SKS Skûtsjesilen
Lees ook:Langweer op het programma voor schippers SKS Skûtsjesilen
Lees ook:Vandaag finaledag SKS Skûtsjesilen in Sneek

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>