Langweer op het programma voor schippers SKS Skûtsjesilen

Vandaag maken de schippers zich alweer klaar voor de vijfde wedstrijddag van het SKS Skûtsjesilen. De vijfde wedstrijd wordt gehouden op het water bij Langweer.

Voor een leek is het wedstrijdverloop van het Skûtsjesilen wel eens moeilijk te volgen. Bij de Sintrale Kommissje Skûtsjesilen (SKS), gaat het er om wie er aan het einde van elf wedstrijden zo weinig mogelijk punten heeft gehaald. Van het puntentotaal wordt de slechtste wedstrijd afgetrokken. Mocht het puntenaantal van twee skûtsjes na de laatste wedstrijd gelijk zijn dan is de laatste wedstrijd bepalend voor het kampioenschap.

De SKS wedstrijdreeks wordt in 2015 gehouden van zaterdag 18 t/m vrijdag 31 juli. Alle wedstrijden beginnen om 14.00 uur. Bij alle wedstrijden wordt vanaf het wedstrijdwater toelichting gegeven over het verloop van de wedstrijd. De wedstrijd van 23 juli bij Langweer is het best te volgen vanaf het strand van het dorp.

Kijk voor de wedstrijdverslagen op www.skutsjesilen.nl.

Volg Friesland.blog.nl ook op Twitter en Facebook!

Lees ook:Zesde wedstrijddag SKS Skûtsjesilen Elahuizen
Lees ook:Inhaalwedstrijd SKS Skûtsjesilen bij Woudsend
Lees ook:Terherne aan de beurt voor vierde wedstrijddag SKS Skûtsjesilen
Lees ook:Vandaag en morgen: Skûtsjesilen in Lemmer
Lees ook:Tweede wedstrijddag SKS Skûtsjesilen bij De Veenhoop

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>