Dotan, Douwe Bob en minister Lilianne Ploumen op 2015FESTIVAL IJlst

Het duurt nog even, maar zet 5 september alvast in je agenda voor een zeer verantwoord feestje in IJlst: Het 2015FESTIVAL. Met dit festival worden de behaalde successen van de Millenniumdoelen gevierd. In 2000 werden door de Verenigde Naties millenniumdoelen opgesteld die in vijftien jaar gerealiseerd moesten worden. Sinds 2005 wordt in IJlst door een groep vrijwilligers een festival georganiseerd om aandacht te vragen voor deze Millenniumdoelen en om geld in te zamelen voor The Hunger Project. Voor de laatste editie van dit festival slaan deze vrijwilligers de handen ineen met Friese, nationale en internationale partners om voor de laatste keer aandacht te vestigen op deze doelen en om de successen te vieren. Dit wordt gedaan met een inhoudelijk programma met onder andere de cabaretiers Dolf Jansen en Pieter Derks, maar ook muzikale optredens van Dotan, Douwe Bob, Spinvis, Nynke Laverman, Danny Vera en Mister and Mississippi. Daarnaast worden er debatten gevoerd, zijn er kunstenaars, activisten en kunstenaars aanwezig op het festival. Eregast van het festival is minister Lilianne Ploumen.

De gehele opbrengst van het festival gaat naar The Hunger Project. Plaatselijke partners van dit project uit India, Benin, Malawi, Bangladesh en Ethiopië komen naar IJlst om in huiskamers in gesprek te gaan over de vraag hoe wij kunnen bijdragen aan een einde van wereldwijde honger.

Tickets kosten in de reguliere voorverkoop zijn €10,- en aan de poort €15,-. Kinderen tot 12 jaar krijgen gratis toegang. Tickets zijn ook te koop bij Primera-winkels in Nederland.

Volg Friesland.blog.nl ook op Twitter en Facebook!

Lees ook:Win gratis toegang voor 2015Festival IJlst met o.a. Dotan en Douwe Bob
Lees ook:2015 Festival in teken van eerlijke handel
Lees ook:Welcome to the Village serveert ook dit jaar groente uit eigen moestuin
Lees ook:Will and the People komt naar Leeuwarden
Lees ook:25e Kunst aan Huis Atelierroute Lauwersland op 12 en 13 maart

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>