Nieuw: Bonifatius Pepermunt in verpakking gebaseerd op Bijbel

Foto Marit Anker

Wie denkt aan Dokkum, denkt aan meteen Bonifatius. Of aan de beroemde Wilhelmina Pepermunt van de firma Fortuin Dockum. Dat de link tussen deze twee nooit eerder gelegd werd mag een groot raadsel heten, maar daar is nu verandering in gekomen. Vandaag werd bij de start van een driedaagse culturele tijdreis door Noordoost Friesland van Historizon het eerste doosje Bonifatius Pepermunt gepresenteerd door de betrokken Dokkumer ondernemers. Bonifatius Pepermunt komt deze zomer op de markt als initiatief van een aantal Dokkumer ondernemers in samenwerking met Fortuin Dockum. Bijzonder aan de Bonifatius Pepermunt is de verpakking. Het doosje heeft de vorm van een klein bijbeltje, geïnspireerd op een oude Bonifatius-Bijbel die in het bezit is van pastor Paul Verheijen van de Rooms Katholieke kerk. In de pepermuntjes zijn zwaarden gegraveerd.

De Bonifatius Pepermunt is een initiatief van Remco van Dijk (bedenker van het pepermunt-concept), Berend Wouda, maker van Bonifatius Bitter en vormgever Frank van Dijk die het product de uiterlijke vorm gaf. In samenwerking met Fortuin Dockum werd de pepermunt op smaak gebracht en geproduceerd. De pepermuntjes komen deze zomer op de markt. De primeur is voor de lokale horeca, winkeliers en gemeente Dongeradeel. Er zijn plannen om Bonifatius Pepermunt landelijk op de markt te brengen.

Foto Marit Anker

Op de foto staan van links naar rechts Lammert de Hoop van de Bonifatiuskapel, Frank van Dijk, vormgever Byfrank, Piet Segers van Historizon reizen, Remco van Dijk die verantwoordelijk is voor het concept Bonifatius Pepermunt, René Alkema van Fortuin Dockum bv en Jan Willem van Norel van NEF. Op de foto ontbreekt Berend Wouda van Bonifatius Bitter.

Kijk voor meer informatie over Bonifatius Pepermunt op www.bonifatiusbitter.nl.

Volg Friesland.blog.nl ook op Twitter en Facebook!

Lees ook:Bonifatius Bier uit Dokkum nu verkrijgbaar
Lees ook:Vrijdagmarkt Leeuwarden weer terug op Zaailand
Lees ook:Fryslân op Instagram, deel 3
Lees ook:Evenement: Flower Power Markt in Oudega swf
Lees ook:Leeuwarder vader op zoek naar dierbare geboortefoto’s

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Nieuw: Bonifatius Pepermunt in verpakking gebaseerd op Bijbel

 1. gerhard van dijk

  Mooi doosje pepermunt
  Wil graag hebben/kopen!
  Hoe/Waar?

    /  
 2. Matsje Wijtsma

  Wat een leuk initiatief! Lijkt me leuk om als attentie mee te geven aan de gasten van onze B&B Claercamp.Ook een historische plek en dus past het er mooi bij.

    /  
 3. Johanna Kommerie - Gercama Auteur

  Wat een leuk idee Matsje! Zal vast en zeker gewaardeerd worden door de gasten!

    /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>